Skocz do zawartości
andrniew

Polski blog o akwarystyce

Rekomendowane odpowiedzi

Nie wiem poco tyle bicia piany. Może byście poczekali na wypowiedź drugiej strony :thumbsup:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem poco tyle bicia piany. Może byście poczekali na wypowiedź drugiej strony :thumbsup:

Właśnie czekamy ? A kto to ta druga strona ? Szkoda że ma opory z ujawnieniem się.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Napisałem do autora bloga. Podałem mu też linka do tej dyskusji.

Chodi, co do tłumaczenia, to gwarantuję Ci, że ktoś znający język na średnim/normalnym poziomie nie przetłumaczy tekstu z publikacji naukowej w ten sam sposób, co ktoś kto uczył się języka i tłumaczenia tekstów na bardziej zaawansowanym poziomie.

Żeby zilustrować to lepiej, zerknijcie do jednej z prac (link poniżej) i spróbujcie swoich sił :)

http://www.mapress.com/zootaxa/2010/f/zt02537p046.pdf

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rewelacyjnie przedstawiony odpieniacz, a nie jakieś bujanie :sick: (mam super odpieniacz, moge sprzedać ale nie pokażę jak wygląda :lol: )

jego opis jest naprawdę dobry ?

dla mnie to całkowita ściema, odpowiednio dobrane słowa, ale tak naprawdę opis o niczym. marketing.

Ale jak ktoś ma kasę to czemu nie,

ps. czyżby historia podobna jak z odpieniaczami KZ'a ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dawno nie zaglądalem na forum bo mam urwanie głowy w innych sparwach niż akwarystyka . Widzę , że dyskusja rozkręciła się ale czy merytoryczna to widzimy. Każdy temat i nowe propozycje jakie się pojawiają muszą zejść na poziom przepychanek i krytyki . Taka jest polska akwarystyka. Nieważne jak odpieniacz pracuje i z czego jest zrobiony , najciekawsza jest cena , bo producent może na nas zarobić to jest najwazniejsze. Przyzwyczailiśmy się do tego. Co do blogu to wiem ,że miał być wzorowany na Glass Box Disigne , gdzie miały pojawiać się nowości które na bieżąco pojawiaja sie w świecie akwarystyki. Zanim blog się uzupełni o właściwe informacje , narazie został uzupełniony o wpisy które widzimy. Z moich informacji wynika,że pisała je dziewczyna w oparciu o informacje ogólniedostępne. Jak zostało przyjęte i skrytykowane widzimy. Miała to być strona otwarta dla wszytkich , gdzie można byłoby uzupełniać wpisy z ciekawostkami oraz miajsce na reklamę dla nowo pojawiających sie produktów na rynku. Co z tego wyjdzie zobaczymy , jednak zawistne nastawienie ludzi w tej branży daje się zauważyć. Dlatego coraz mniej zaglądam na nasze fora , a najprawdopodobnie odpuszczę sobie zupełnie , bo większość tematów widzimy jak sie kończy. Ludzie skąd w was tyle zawiści i nienawiści ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Andrzeju, tu nie chodzi o zawiść, czy nienawiść. Tak się po prostu nie robi. Przecież wystarczy:

a) pozmieniać choć odrobinę kopiowane zdania,

lub

B) dać linka skąd się tekst skopiowało

i po temacie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a według Ciebie Andrzeju,trzeba być pokorny i grzecznie płacić 5koła za odpieniacz,z kosmicznego materiału tak?

tu nie ma zawiści,tylko po prostu niechęć do bycia dymanym

tak bym to delikatnie ujął

Edytowane przez juwewaldi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To moje wyżej to oczywiście zupełnie nie w kwestii odpieniacza. Red Skimy podobają mi się na tyle, że poprosiłem o przesłanie katalogu i cennika. Zwróćcie uwagę, że modele wystawione na allegro (o ile dobrze zrozumiałem treść aukcji) są w wersji premium (auto czyszczenie kubka, auto regulacja poziomu wody w odpieniaczu itd.). Wystarczy porównać te ceny z BK, do których wyraźnie Red Skimy nawiązują.

A, że cena tak, czy inaczej jest wysoka, no cóż - nikt nikogo do niczego nie zmusza :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi