Merriq 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 26 Styczeń 2008 Witam, chciałabym przedstawić wam moje nano zalane od 2007.06.29: ciagle pracuje nad jego wygladem ale wiem ze jeszcze sporo do zrobienia... Akwarium: 126L 80x35x45h Filtracja: Deltec MCE600 100ml węgla aktywnego ROWA Oświetlenie: 3 x 24W T5: 2 x Korallen-Zucht Coral light i 1 x Korallen-Zucht Fiji Purple Cyrkulacja: Tunze Nanostream 6025, głowica Aquaszut 650l/h (chyba ja wyjme) Suplementacja: Sól KZ, Kent Liquid Calcium Kent Strontium & molybdenum, płyn Lugola Amino Acid LPS,Korallen-zucht Coral Vitalizer, Tropic Marin - Pro-coral PHYTON, Tropic Marin - Pro-coral ZOOTON, Aquarium Systems - ZoPlan, Cyclop-eeze, GroTech - NutriMarine Instant Obsada: 3 x Chromis viridis, Gramma Loreto Krab:, Pylopaguropsis speciosa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
yoka 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 26 Styczeń 2008 Widze kotku ze wreszcie sie zdecydowalas umiescic zdjecia i opis zbiornika:) brawo. Tak jak juz kiedys pisalem akwa jest na mix'ie swietlowek KZ i nie dosc ze wyglada swietnie to nie ma zadnych cyjano czy innych swinstw o jakie sie te swietlowki posadza. Jeszcze raz brawo kotku ze wreszcie sie zdecydowalas. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Admin 6 Zgłoś odpowiedź Napisano 26 Styczeń 2008 Ładne akwa, jak na mój gust przydało by się troszke więcej zieleni P.S. Witamy pierwszą kobietę na Aqua-Reef'ie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Merriq 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 26 Styczeń 2008 @Tomek, dzieki A w jakiej formie bys ta zieleń proponował? Wg mnie tez by sie przydały jakies inne kolory.Ostatnio dodałam sinularie zieloną, żółte Parazoanthus"y i inne polipki ale to małe skałki niestety.Niedługo umieszcze nowe zdjecia. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Merriq 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 27 Styczeń 2008 Moj ulubiony, niesamowity jest http://pl.youtube.com/watch?v=4uB8Kd0yyH8 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ocelocik 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 28 Styczeń 2008 Naprawde ladne akwarium Podoba mi sie. A z dodatkow to moze jakis grzybowieniec zielono-oczobijacy? Albo niebieski? Ale nawet przy braku dodatkow bedzie dobrze. Szczegolnie, ze za pol roku i tak obecne korale pewnie beda sie z trudem miescic Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Merriq 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 28 Styczeń 2008 @ocelocik Witam, docelowo zamierzam wsadzic same oczobijace Niektore korale odejda..pierwsze Lobo bo juz sa za duze. A moj cel to obsadzic wszystkie skałki :grzybkami polipami i ricordeami. itd Zostawic tylko niektore miekkie na gorze sarco, sinularie ... najlepiej moj plan przedstawia to akwa. http://www.reefkeeping.com/issues/2004-08/totm/index.php Ale wiadomo jak to jest -pieniązków brak, wiec ciesze oko narazie tym co mam. I kupuje stopniowo szczepki co widac na piasku A do pełni szczescia z rybek potrzebuje jeszcze loretto. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Merriq 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 8 Kwiecień 2008 Po dość długiej nieobecności -Witam! zabrałam Michałowi aparat:D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
yamnik 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 9 Kwiecień 2008 śliczne ciekawe czy wszystkie kobiety gustuja w fioletowo-żółtych rybkach ??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Merriq 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 10 Kwiecień 2008 @yamnik Skąd to pytanie o fioletowo-żółtych rybkach? Nie moge odpowiadac za wszytkie kobiety ale ja moja gramme uwielbiam:P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
yamnik 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 10 Kwiecień 2008 nie wiem czy to ostatnie trendy kolorystyczne ...ale robilem sondaz wsrod znajomych ..i kazda z kobiet wskazywala wlasnie to polacznie ...i te rybke pasuje do scian , firanek, zastawy obiadowej .....itd mojej pasowala do scian i kubka do kawy ...kupilem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Merriq 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 14 Kwiecień 2008 Dobre, pod tym kontem jeszcze nie patrzyłam. Cóż widocznie mam mało kobiece spojrzenie na akwarystyke ale nie dobieram rybek do koloru paznokcji.itd (mysli) @Yoka a moze ja nie jestem kobieta? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
yoka 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 3 Maj 2008 Zostawiłem wczoraj Sylwii aparat i to kilka zdjec ktore wydaly mi sie najciekawsze i warte zamieszczenia. Miłego oglądania:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Merriq 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 13 Maj 2008 Stało sie! Od jakiegos czasu chodziła za mna mysl by podniesc ciut konstrukcje.. I dołożyliśmy skałe.. tylko 2 kawałki a jaka różnica. I sie zrobiła totalna ro***erducha.. Jutro zrobie zdjecia jak Michał uzyczy aparat. Jeszcze nie wiem czy mi sie podoba :/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Merriq 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 22 Maj 2008 Aktualizacja, małymi krokami. Najbardziej z całego akwa obchodza mnie te korale wiec od nich zaczne Robercie poznajesz? To twoja zapomniana skałka Szkoda ze nie mam fotki jak na poczatku wyglądały słoneczne po kolejnych 2 tyg, Miesiąc temu 6 polipów teraz 7 , tylko nie ostre wyszo Gorgonia już moja! piękność , no dobra moze jeszcze nie piękność ale idzie ku lepszemu, grunt, że wcina i odrasta tkanka, czyli ze jej się podoba Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zbyszek 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 23 Maj 2008 yoka to ja siedze od ranca zmniejsza mwszystkei swoje fotki a Ty co ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Merriq 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 23 Maj 2008 A on się odchamia na uczelni Czy nie za duze fotki wstawiłam? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zbyszek 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 23 Maj 2008 dobre fotki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach