Skocz do zawartości
Admin

Kilka nowości - dyskusja nad wdrożeniem

Rekomendowane odpowiedzi

Ogólnie wygląd sporo na +, tylko ten baner na górze można by zmienić ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale o co wam chodzi z tym banerem. Baner powinien byc ale nie jest kwintesencja strony.

To jest forum nie strona www, grafika robi tylko layout/tlo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I nie widać ostatnich postów, tak jak poprzednio.

na dole masz cos takiego jak 'Przegląd codzienny'. dziala identycznie :)

ogolnie, mi sie podoba :P reszta to kwestia przyzwyczajenia.

dobra robota panowie!

Edit:

jak zmienic format czasu na 24-godzinny ???

Edytowane przez patersan

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak zmienic format czasu na 24-godzinny ???

Juz szukam

Edit: Gotowe

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dołączę się do tych co marudzą w kwestii górnego banera :)

tzn ogólnie zauważyłem, ze dość częstą praktyką jest wstawianie na tego typu stronach, banerach itp zdjęć z naturalnej rafy - niekoniecznie fajnych - gdzie można by ożyć cudowne zdjęcia ze zbiorników morskich bo o nich mówimy

co do typografii nazwy/logo - no cóż - są gusta i guściki - ale jeśli by spojrzeć na jakieś tam trendy graficzne to ten pochodzi z odległych czasów :) i nie koniecznie pasuje do nowoczesnych bebechów i styli forum

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak komuś baner przeszkadza, niech zrobi nowy, jak będzie lepszy to na pewno go wstawią.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak komuś baner przeszkadza, niech zrobi nowy, jak będzie lepszy to na pewno go wstawią.

Amen

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

normalnie sami designerzy i webmasterzy WWW sie pojawili.

Kris_77 , aby cie wyprowadzić z błędu. Nie ma czegoś takiego jak style/trendy w grafice WWW na dany rok/okres.

Są pewne zasady i głównie opierają się o kompozycje...

Grafika jest odzwierciedleniem produktu, firmy, tematyki, natchnienia grafika itp... a nie mody

Trendy stosujesz w w układzie, nowinkach technicznych, dobrych praktykach itp.

PS. Troche stron robie wiec nie teoretyzuje....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

smith.pl - i tym się różnimy - ty robisz trochę ja dużo :D

oj napisałem co uważam - można się zgodzić możną nie :) jeśli Ty uważasz tak to masz prawo - ale współczuję Twoim klientom bo nie masz o tym pojęcia :)

jak nie rozumiesz o co mi chodziło z typografią i jej nieświeżością to rzeczywiście nie wnikajmy w to

a wracając do grafiki - właśnie o taką luźna sugestie (bez spinki) mi chodziło, ze zauważyłem dziwny trend stosowania w AKWARYSTYCE morskiej - zdjęć nie akwarystycznych :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale duzo to ile? 20-30 w miesiac? jedna dziennie? co dla ciebie jest duzo?

ja robie duze projekty - nie da sie ich zrobic 10 miesiecznie a raczej 1-2-3

gratuluje ilosci zamiast jakosci, no chyba ze tluczesz sztampy.

Widze ze kolega liznal tematu ale...

ale skoro jestes master i webdesigner to czekamy na twoj layout pod forum....

31'a stronke strzelisz w godzinke.... nie zapomnij kupic praw do zdjec...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale nie wiem czemu mnie obrażasz :) i się denerwujesz :)

przecież w 3 min można sprawdzić gdzie pracuje i co robię :) wystarczy pomyśleć

zaprojektowałem era.pl, fortisbank.com.pl, citibank.pl, pzu.pl i wiele innych :) więc nie rozmawiajmy o kompetencjach - nie te forum

nie wiem po co ta dyskusja? wiem, ze lubisz nurkować i dla Ciebie pewnie rafa to w dużej mierze ta naturalna i super - i masz takie prawo i rację - ale mówię o takim innym spojrzeniu, ze rozmawiamy raczej o rafach akwariowych, o naszych akwariach a w grafikach pojawiają się zawsze zdjęcia z natury - mi się to mocno rzuca w oczy i takie mam spostrzeżenia

czemu tak jest? nie wiem - może mamy za mało fajnych zbiorników i nie mamy co pokazać to szukamy zdjęć ze stocków z naturalnych raf

pozdrawiam Cię i wyluzuj :)

kris

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dołączę się do tych co marudzą w kwestii górnego banera :)

tzn ogólnie zauważyłem, ze dość częstą praktyką jest wstawianie na tego typu stronach, banerach itp zdjęć z naturalnej rafy - niekoniecznie fajnych - gdzie można by ożyć cudowne zdjęcia ze zbiorników morskich bo o nich mówimy

co do typografii nazwy/logo - no cóż - są gusta i guściki - ale jeśli by spojrzeć na jakieś tam trendy graficzne to ten pochodzi z odległych czasów :) i nie koniecznie pasuje do nowoczesnych bebechów i styli forum

mi nie przeszkadza ale....

45arc2.jpg

wykorzystalem zdjecia, tego forumowego zboczenaca tomajk'a (oczywiscie zboczenca fotografii.Tomek jezeli sie nie zgadzasz zaraz usuwam) B)

www nie skladam, wiec nie wiem jakiej dlugosci baner powinen byc....

typogafie....hmmm nie mam w tej chwili czasu :P

jezeli sie nie podoba to czekam na propozycje fotek ;)

Edytowane przez patersan

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moim zdaniem twój baner wygląda dużo lepiej. szkoda że nie boja branża , :help: bo sam bym coś posklejał

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tu czegoś nie rozumiem, forum jest darmowe, nikt na nim nie zarabia a zyskuje IMO każdy czytający. Skoro się baner nie podoba, to przecież można poświęcić SWÓJ czas i zaproponować coś autorskiego. Małe głosowanie na forum i jak się spodoba bardziej niż ten co jest obecnie, to zamiana. Nie podobają się kolorki? Na pewno można tu własny template wgrać, trzeba tylko porozmawiać z adminami. I będzie kolejny do wyboru.

Super że mamy takich uzdolnionych forumowiczów, myślę że wielu użytkowników się ucieszy z efektów Waszych prac. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hehe zróbcie baner "bez tła" (znaczy się tło takie jak na stronie, a nie żadne zdjęcie) a na nim pływającego żółtka - czyli sama rybka i adres strony.

niestety takich zdolności u mnie brak ale jak by ktoś umiał coś takiego zrobić to mógłby być fajny efekt.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kriss, nie bede juz ciagnal tematu w ramach linkow a cisnie mi sie na usta ale wracajac do tematu....

Dla mnie akwarium to miniatura rafy, taki ocean w sloiku wiec odwolanie sie do natury jest jak dla mnie istotne, bardziej niz do akwarium.

To jednak kwestia gustu.

ale tomajka akwa ladne jest i tak :-)

Tak jak pisalem, nie jechac po tych co zrobili tylko jak masz pomysl - wykonaj przekaz, ocenia i podmienia.

Jak juz mam sie czepiac to do emotikonow ktore sa zle shape'owane z bialego i pozostaje denerwujaca obwodka....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi