zeus 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 21 Styczeń 2008 Czesc wszystkim!.Mam problem z glonami nie wiem jak sie ich pozbyc,mam 300l akwarium juz ponat 8 miesiecy cos niecos wiem o akwarystyce morskiej,ale po zapoznaniu sie z wasza stronka i przeczytaniu paru postow, jestem pod wrazeniem waszej wiedzy.Wiec badzo prosze o pomoc. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Admin 6 Zgłoś odpowiedź Napisano 21 Styczeń 2008 Może coś więcej o obsadzie, oświetleniu, sprzęcie ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zeus 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 21 Styczeń 2008 oswietlenie arcadia t5 4x54w,filter fluval 305,uv tmc 24w,odpieniacz tmc 800,4x pompy cyrkulacyjne. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ocelocik 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 21 Styczeń 2008 Jakie te pompy cyrkulacyjne? Jakie sa parametry wody? Ile, czym i jak czesto karmisz obsade i jaka jest ta obsada? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jaro37 5 Zgłoś odpowiedź Napisano 21 Styczeń 2008 A po co ten filtr Fluwal i co w nim jest za wklad? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
andrniew 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 21 Styczeń 2008 Jesli uzywasz lampy uv muszisz wspomagać filtracje , poniewaz biologiczna jest niszczona. Jesli nie masz problemów z wirusami czy chorobami ryb wyłącz UV , zupełnie zbedna. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
thcskiba 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 21 Styczeń 2008 Jakiej jakosci lejesz wode do zbiornika i czy uzywasz filtra DI masz pomiar ile woda ma na wyjsciu ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zeus 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 22 Styczeń 2008 2x clown fish 1x Fuzzy Dwarf Lionfish 1x Green Mandarin 1x Blue Tang 1x Yellow Tang - Hawaii 1x Naso Tang 1x Seahors 1xDiamond Watchman Goby 1x black Cubicus Boxfish 2x Blood Red Fire Shrimp 2x Scarlet Skunk Cleaner Shrimp 1x Banded Coral Shrimp 1x Longspine Urchin, Black 1x Pencil Urchin 2x Bulb Anemone 1x Long Tentacle Anemone 4x Scarlet Reef Hermit Crab 3x Dwarf Blue Leg Hermit Crab 6x Astraea Conehead Snail no i to by bylo na tyle oczywiscie mam jeszcze sporo koralowcow. Parametry wody podam wieczorem wode do podmianki uzywam RO ,podmieniam 25% co tydzien. Wiecie co? tak sie zastanawiam jak mi sie udalo utrzymac akwa z tak mala wiedza,to co wy mowicie i pytacie to normalnie czarna magia, wiec bardzo was prosze obiasnijcie mi wszystko krok po kroku jak prawidlowo zajmowac sie tym wszystkim .Dzieki z gory Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
yoka 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 22 Styczeń 2008 czy to jaks kolejna prowokacja? masz skrzydlice, naso, hepatusa, i flavie w jednym zbiorniku? :/ i to w 300litrach? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
S_Y_N_E_K 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 22 Styczeń 2008 Nie chce być niemiły, ale jak dla mnie to znęcanie się nad rybami:/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zeus 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 22 Styczeń 2008 To nie prowokacja tylko moja niewiedza,pozatym zyja sobie razem od 6 miesiecy i to w dobrych relacjach.Po za tym kupilem nowy zbiornik 2500l i bardzo was prosze o pomoc jaki i co,zebym nie popelnil zadnego bledu,bardo prosze o pomoc. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MONTIPORA600 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 22 Styczeń 2008 Prowokacja rodem z nano-reef;). Hmm jesli na prawde masz taki zbiornik to nie dziwie sie, ze sa glony przy takiej ilosci pokolcow w tak malym akwa. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zeus 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 22 Styczeń 2008 co teraz zrobic ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
yoka 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 22 Styczeń 2008 sprzedaj ryby, zostaw samego zoltka i kilka mniejszych a problem sam sie rozwiaze. lub zmien akwarium na ok 600~700 l. pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zeus 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 22 Styczeń 2008 niedlugo skoncze instalowanie nowego zbiornika i remont nowego domu, w 2500l mysle ze bedzie im dobrze. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ocelocik 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 23 Styczeń 2008 Jaka filtracja do nowego zbiornika? Wiesz, mozna zbudowac 10 000 litrow, a i tak moze nic z tego nie wyjsc jak sie tego nie zrobi porzadnie. Dobry odpieniacz, silna cyrkulacja, zywa skala, zadnych biobali i sporo cierpliwosci - to klucz do sukcesu. No i zawsze przyda sie sporo pieniazkow Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zbyszek 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 27 Styczeń 2008 do puki maja pozywke to i beda rosly , wrzuc jakas fotke zbiornika aby bylo mozna zobazcyc jakie to glony . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
smithpl 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 21 Październik 2008 pozwolilem sobie odswiezyc temat, takze walcze z glonami i mam wrazenie jakby ich nie ubywalo... Aktualnie walke w akwarium 136l tocza: 1. 1 x Donabella 2. 9 x Turbo snail 3. 8 x slimaki kopiace 4. 3 male krabiki 5. 1 x krab Left-handed Hermit 6. 1 x borsuk no i ja umiescilem absorber fosforanow o to fotki: czy ktos ma pomysl jak jeszcze z nimi walczyc? akwa ma juz pare miesiecy... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach