fal 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 12 Lipiec 2010 Witam, Od dwóch dni zauważyłem , że w moim zbiorniku leci Acra od góry traci tkankę. Przeanalizowałem co ostatnio robiłem w zbiorniku i tak Standard dnia codziennego: Dodawanie do wody ABC Grotecha w ilości 2ml dziennie na 700L wody Dodawanie 0,5ml K Balance Korale rosły sobie spokojnie , nic złego w zbiorniku się nie działo. Postanowiłem jednak coś zmienić i: Zwiększyłem dozowanie ABC z 2 do 4ml na 700L K Balance zostawilem na poziomie 0,5ml na 700L w obiegu Do wody dodałem jednorazowo Coral Snow 4ml na 700L w obiegu Długo nie musiałem czekać na efekty , od wczoraj czyli po dwóch dniach od dodanie Coral Snow Acra traci tkankę od gory , jest też jedna sprawa o której muszę wspomnieć temperatura skoczyła mi do 27,6 a w nocy spadała do 25 stopni różnica jest spora , ale czy ona mogla spowodować że koral gubi tkankę ? A może Coral Snow za bardzo mi przeczyścił wodę i światło popaliło korala ? Teraz troszkę o moich parametrach CA - 430 MG - 1260 NO3 - 0,5 PO4 - 0,03 KH - 7,4 - 7,8 PH - 7,7 - 7,95 Zasolenie - 1,0243 ( spławik TM ) Redox - 380 Zbiornik oświetlany 2x250 ( 7godz ) + 4x54 T5 ( 12godz) Jeszcze jedna ciekawa sprawa po zwiększeniu dozowania Grotecha do 4 ml zwiększyl się redox w zbiorniku z 330 do 380. To chyba na tyle , jeśli jesteście w stanie coś podpowiedzieć będę wdzięczny Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach