tomek21 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 9 Lipiec 2010 witam potrzebuje pomocy na temat co robic aby wszystko zaczelo dobrze rosnac posiadam akwa 60x30x30 czego uzywac czego nie jaka sol dobra wode mam z glownego akwa i byla tam sol"Dophin Marine Salt" dobra jest z gory dziekuje za odp Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomiooo 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 9 Lipiec 2010 witam potrzebuje pomocy na temat co robic aby wszystko zaczelo dobrze rosnac posiadam akwa 60x30x30 czego uzywac czego nie jaka sol dobra wode mam z glownego akwa i byla tam sol"Dophin Marine Salt" dobra jest z gory dziekuje za odp Tomasz - stop bo widzę, że popełniasz podstawowe błędy. Najpierw napisz coś o zbiorniczku, wiemy że to 60x30x30 czyli 54L i wystartowałeś 5 dni temu, ale: - jakie masz oświetlenie - masz odpieniacz? jaki? - cyrkulacja? - ile skały? - co masz jeszcze w akwa? - masz jakieś testy NO3, PH? Ja bym na twoim miejscu kupił sól Preissa - moim zdanie TM bio-activ będzie za "bogata" na twój start. Czekaj, nie rób podmian, możesz dozować bakterie (np. Cycle hagen), nie kupuj na razie żadnych zwierzaków, nie kombinuj z ballingiem, bo nie potrzebujesz na tym etapie. Przeczytaj sobie te wątki: - daimen - Victor - Pavilon Na pewno coś ci pomogą. Tomasz pamiętaj - to nie wyścig śpiesz się powoli ucz się na błędach innych. Będziesz miał wątpliwości - pisz, pomożemy. PozdrT Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomek21 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 9 Lipiec 2010 oswietlenie bedzie w poniedzialek albo wtorek Świetlówka ATI Blue Plus T5 24 W skala okolo 15 kg odpieniacz niewiem jaki to jest http://www.allegro.pl/item1133167443_aquael_skimmer_ps_300_odpieniacz_bialek_fv.html moze mam troszke wiekszy mam falownik 3000l/h testow zadnych nie przeprowadzalem i jedna rybka Chromis viridis i jeszcze zyje:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomiooo 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 9 Lipiec 2010 oswietlenie bedzie w poniedzialek albo wtorek Świetlówka ATI Blue Plus T5 24 W skala okolo 15 kg odpieniacz niewiem jaki to jest http://www.allegro.pl/item1133167443_aquael_skimmer_ps_300_odpieniacz_bialek_fv.html moze mam troszke wiekszy mam falownik 3000l/h testow zadnych nie przeprowadzalem i jedna rybka Chromis viridis i jeszcze zyje:) dorzuć jeszcze jedną świetlówkę ATI Specjal 24W, będzie idealnie i czekaj, aż zbiornik dojrzeje. PozdrT Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomek21 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 9 Lipiec 2010 a oto moje akwa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wbies 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 10 Lipiec 2010 Nie widzę żadnego zdjęcia .Co do rybki to chromisy są rybami stadnymi i jedna nie będzie się czuła dobrze w zbiorniku,a na więcej masz za małe akwarium.Po za tym myślę że do twojego akwa 15kg skaly to za dużo.Życzę powodzenia i nie spiesz się :smile: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomek21 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 10 Lipiec 2010 o to moje akwa ciasne ale wlasne:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomek21 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 15 Lipiec 2010 zrobilem wstepne testy PO4 0,6 NH4 0,25 NO2 wyszlo mi miedzy 1 a 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomek21 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 15 Lipiec 2010 i mam pytanie skala zrobila sie dziwnie brazowa przepraszam za slaba jakosc zdjecia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomek21 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 16 Lipiec 2010 niech ktos pomoze dobre mam wynbiki?? co ze skala ze brazaowieje?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
slawomirdyl 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 16 Lipiec 2010 Wynikami się nie przejmuj to okres dojrzewania parametry będą skakać ale to normalka z tego zdjęcia nic nie widać ale pewnie pojawiło się dino albo cyjano albo inna paskuda :good2:czekaj cierpliwie jak radził kolega tomiooo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomek21 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 16 Lipiec 2010 no to czekam:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomek21 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 17 Lipiec 2010 nabylem lampe do akwa ATI Blue Plus T5 80 W czy nic nie bedzie skala ze swieci na niebiesko?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
slawomirdyl 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 17 Lipiec 2010 nabylem lampe do akwa ATI Blue Plus T5 80 W czy nic nie bedzie skala ze swieci na niebiesko?? Raczej tylko rachunki podskoczą a nie chce Ci się tak troszkę poczytać ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomiooo 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 17 Lipiec 2010 nabylem lampe do akwa ATI Blue Plus T5 80 W czy nic nie bedzie skala ze swieci na niebiesko?? a czy wiesz o tym, że świetlówka 80W ma 150cm długości, a ty masz akwarium o długości 60cm. PozdrT Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomek21 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 17 Lipiec 2010 to blad 24w Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
slawomirdyl 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 17 Lipiec 2010 Tomek za chwilę nikt nie będzie miał ochoty odpowiadać. Zacznij czytać Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomek21 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 23 Lipiec 2010 witam mam pytanie zakupilem 2 swietlowki te co radziliscie ale czy one maja swiecic jednoczesnie czy jedna i druga po pare godzin?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach