thomash666 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 17 Sierpień 2010 Wez miernik, ustaw na prad zmienny, jedna koncowke wrzuc do sumpa a druga dotknij bolca uziemienia w gnizadku. Właśnie zrobiłem taki test miernik ustawiony na V~, 200, na ekranie pokazało się 10,0. Zdziwiony, że cokolwiek odłączyłem 3 pompki w sumpie i spadło do 5,9. Jak mam to interpretować? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
chodi 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 17 Sierpień 2010 10 to piukus :-) To napiecie wyindukowane nawet w przewodach. Wartosci powyzej 30v oznaczaja przewaznie przebicie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
juwewaldi 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 18 Sierpień 2010 po zmianie soli na Reef Cristal i paru podmianach dramat się uspokoił,nawet na czubkach akropor które były dotąd białe pojawia sie tkanka,ale postęp jest bardzo powolny Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
thomash666 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 18 Sierpień 2010 Badałeś parametry startowe świeżej RC? Według różnych źródeł ma mieć kh 13 przy zasoleniu 1,026... dla mojego systemu każda podmiana byłaby szokiem, bo utrzymuję 7-8... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
juwewaldi 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 18 Sierpień 2010 nie mieżyłem,a poza tym ja też trzymam kh-8 i nie bedzie żadnego szoku,kh pewnie nawet nie drgnie,no chyba że byś wymienił 100% wody Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
blue.wave 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 21 Sierpień 2010 Niekoniecznie, wirniki pomp potrafią indukować naprawdę duże potencjały. Ja kiedyś popełniłem taki, iskra na palec przeskakiwała po dotknięciu wody Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach