Skocz do zawartości
juwewaldi

Ankieta

Rekomendowane odpowiedzi

To chyba zależy od obsady prawda ?:lol: Co każdy ma pisać ile ma ryb ile krewetek ile spsów i ile karmi ? Troszkę uciążliwa ankieta :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

niektórzy ciężko kumają

ogólnie powiedziałem

nie interesuje mnie kto co ma w zbiorniku,bo to mniej wiecej wiem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

od 6-8 kostek dziennie Katrinex + Ichtiotropic, wlewam cała ta zupe do baniaka bez płukania, jajca krabów,kryl,solwca,plankton zielony-czerwony,bosima,brachionius,wodzien.To jest to wszystko co mogę kupic na dzień dzisiejszy w Koszalinie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2 kostki dziennie solowiec itp. oraz raz w tygodniu Prodibo Reefbooster.

sklad SPS+LPS, i jakies 10 ryb.

Czasami glony dla pokolcow i ganulki dla skorupiakow

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

do 385 L - 2 kostki dziennie + 1 dziennie płatki

do 100 L - 4 kostki dziennie

mrozonki zawsze płuczę :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2-4 kostki w zaleznosci od tego na ile w danym dniu mam miekkie serce i ile ryby 'wyprosza'. Mrozonek nie plusze tylko odlewam wode w ktorej sie rozpuscily.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

9 kostek dla ryb, co 2-3 dni 6 kostek dla korali :lol: Oczywiście nie płuczę , rozpuszczam w kubeczku i siup do akwa.

Grzegorz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

8 kostek artemi dla ryb , 6 kostek planktonu dla korali dziennie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Codziennie dla ryb 20 kostek mrożonek, do tego sucha spirulina i mrożona, taka solidna porcja, można traktować jako 2 kostki, no i koralom, plankton czerwony, 2 kostki i zielony 1 kostka, na to wszystko wieczorkiem "zasmażka" z ZOOTON TM, no tak hmm, z 10 albo nawet więcej tych śmiesznych miareczek.

Na deser, ale to nie zawsze, spory liść sałaty, popłukany trochę kranówką i otrzepany o cholewkę :lol: Ten rarytas niestety tylko jak dostępny w lodówce albo jak sobie przypomnę. Przez jakiś czas dawałem po "liściu" czerwonych alg, ale z powodu NIEDOSTĘPNOŚCI u mnie w szafce, na razie nie ma, ale po świętach nowa dostawa.

43 ryby, 15 krewetek, parę krabikow porcelanowych, "dzikusy" pewnie też, do tego stadko ślimaków, ponad setka korali, w tym niektóre trudno byłoby już w boksie upakować, oraz cała masa innych stworzeń które wołają JEŚĆ!

Niczego też nie płuczę, bo to co się wylewa uważam za pełnowartościowy pokarm na korali lub innych organizmów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja 5 kostek dziennie na około 18 ryb. Tak apropo karmienia korali, nie którzy piszą o kilku kilkunastu kostkach mrożonek dla korali powiedzcie mi o której porze dnia karmicie mrożonkami korale? oraz czy nie wariuje Wam odpieniacz po mocnym karmieniu korali?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2 kostki dla 5 rybek , korale na razie raz w tygodniu 5 kostek, ale chce zwiększyć do 2 razy w tygodniu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi