juwewaldi 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 2 Kwiecień 2010 ile kostek mrożonki karmicie dziennie? ogólnie wszystkiego dla ryb i korali Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Spajdi 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 2 Kwiecień 2010 To chyba zależy od obsady prawda ? Co każdy ma pisać ile ma ryb ile krewetek ile spsów i ile karmi ? Troszkę uciążliwa ankieta Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
snakecharner 4 Zgłoś odpowiedź Napisano 2 Kwiecień 2010 Wystarczy napisać ile kostek mrożonek na 1 kg SPS :-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
juwewaldi 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 2 Kwiecień 2010 niektórzy ciężko kumają ogólnie powiedziałem nie interesuje mnie kto co ma w zbiorniku,bo to mniej wiecej wiem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AMKoszalin 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 2 Kwiecień 2010 od 6-8 kostek dziennie Katrinex + Ichtiotropic, wlewam cała ta zupe do baniaka bez płukania, jajca krabów,kryl,solwca,plankton zielony-czerwony,bosima,brachionius,wodzien.To jest to wszystko co mogę kupic na dzień dzisiejszy w Koszalinie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
smithpl 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 2 Kwiecień 2010 2 kostki dziennie solowiec itp. oraz raz w tygodniu Prodibo Reefbooster. sklad SPS+LPS, i jakies 10 ryb. Czasami glony dla pokolcow i ganulki dla skorupiakow Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nika 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 2 Kwiecień 2010 do 385 L - 2 kostki dziennie + 1 dziennie płatki do 100 L - 4 kostki dziennie mrozonki zawsze płuczę Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lionfish 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 2 Kwiecień 2010 2-4 kostki w zaleznosci od tego na ile w danym dniu mam miekkie serce i ile ryby 'wyprosza'. Mrozonek nie plusze tylko odlewam wode w ktorej sie rozpuscily. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
brzydzi 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 2 Kwiecień 2010 9 kostek dla ryb, co 2-3 dni 6 kostek dla korali Oczywiście nie płuczę , rozpuszczam w kubeczku i siup do akwa. Grzegorz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fal 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 2 Kwiecień 2010 8 kostek artemi dla ryb , 6 kostek planktonu dla korali dziennie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomajk 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 2 Kwiecień 2010 Codziennie dla ryb 20 kostek mrożonek, do tego sucha spirulina i mrożona, taka solidna porcja, można traktować jako 2 kostki, no i koralom, plankton czerwony, 2 kostki i zielony 1 kostka, na to wszystko wieczorkiem "zasmażka" z ZOOTON TM, no tak hmm, z 10 albo nawet więcej tych śmiesznych miareczek. Na deser, ale to nie zawsze, spory liść sałaty, popłukany trochę kranówką i otrzepany o cholewkę Ten rarytas niestety tylko jak dostępny w lodówce albo jak sobie przypomnę. Przez jakiś czas dawałem po "liściu" czerwonych alg, ale z powodu NIEDOSTĘPNOŚCI u mnie w szafce, na razie nie ma, ale po świętach nowa dostawa. 43 ryby, 15 krewetek, parę krabikow porcelanowych, "dzikusy" pewnie też, do tego stadko ślimaków, ponad setka korali, w tym niektóre trudno byłoby już w boksie upakować, oraz cała masa innych stworzeń które wołają JEŚĆ! Niczego też nie płuczę, bo to co się wylewa uważam za pełnowartościowy pokarm na korali lub innych organizmów. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bigwalker 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 2 Kwiecień 2010 4-5 kostek dla ryb ,korale karmię reefboosterem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
andrniew 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 3 Kwiecień 2010 Ryby 4x dziennie 5 kostek , korale co drugi dzień 20-30 kostek. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AMKoszalin 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 3 Kwiecień 2010 Waldziu to chyba juz wiesz co i ile Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jarex66 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 3 Kwiecień 2010 jak jestem trzeźwy to 2 kostki dziennie, jak śruba to i tydzień żrą suchy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wojtesu 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 3 Kwiecień 2010 ja 5 kostek dziennie na około 18 ryb. Tak apropo karmienia korali, nie którzy piszą o kilku kilkunastu kostkach mrożonek dla korali powiedzcie mi o której porze dnia karmicie mrożonkami korale? oraz czy nie wariuje Wam odpieniacz po mocnym karmieniu korali? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
daimen 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 3 Kwiecień 2010 2 kostki dla 5 rybek , korale na razie raz w tygodniu 5 kostek, ale chce zwiększyć do 2 razy w tygodniu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach