Skocz do zawartości
Kris_77

pięćset z białegostoku

Rekomendowane odpowiedzi

Akwarium po prostu bajka, super ułożenie skał (jedno z najładniejszych na forum), obsada - wszystko ze soba bardzo fajnie współgra i tworzy jednolitą całość.

Kolory wbijają w fotel zarówno na zdjęciach jak i na żywo.

Jeden z ważniejszych zbiorników który był dla mni inspiracją przy zakładaniu mojego pierwszego mikro oceanu :)

Życzę wytrwałości, bo jedynie mogę sobie wyobrażać jak wiele trzeba przełknąć przy takich kataklizmach i jak to boli ... Cytując klasyk "Niech ta porażka będzie nawozem przyszłych sukcesów" Chociaż to właściwie nie porażka a sukces juz jest, ale jakoś tak mi przypasowało.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

minął kolejny miesiąc więc czas na nowe fotki - tym razem bez statywu i innym aparatem więc wyszło nieco gorzej

w sumie nie wiele się w akwa zmieniło - doszło kilka nowych korali - z rybami wciąż czekam - ale powoli zacznę na nowo kompletować obsadę

a że sezon letni się kończy więc czas powoli zabrać się za akwarium - powymieniać węgle, żywice, świetlówki żeby za jakiś czas znów raziło w oczy :)

noje000.jpg

noje01.jpg

noje03.jpg

noje04.jpg

noje05.jpg

noje06.jpg

noje07.jpg

noje08.jpg

noje09.jpg

noje10.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mnie już razi w oczy . B) Kris nie dobijaj mnie proszę . Jest pięknie , kolorowo i bajkowo . Wielki szacun . :good2: Mam propozycję – może wskoczysz do mnie zrobić taki bajkowy świat i zostawisz parę rad . :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak rzekł Włodek, tak jest. Dołączam się do ,, fanklubu" z Piły.

Jako że dopiero dziś przeczytałem Twoje posty chcę dodać, że u mnie na ospę, która niestety prawie wszystkie nowe ryby sieje, zawsze skuteczny okazał się czosnek i całodobowo UV-ka przez ok 3 tygodnie. Ma to uzasadnienie w cyklu rozwojowym pasożyta- ważne by stadium wolnopływające utłuc zanim osiądzie na niezakażonych rybach. Mam UV- kę wpięta w główny obieg bez by-pass, kilka tysięcy litrów na godzinę zdezynfekuje i widać, ze to działa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzięki chłopaki :)

dziś miałem trochę czasu więc postanowiłem szkolić się dalej i poszukać ciekawych ujęć ... ale to jeszcze nie to :)

podmieniłem dziś węgiel, dosypałem kulek, świetlówki wymienione - za miesiąc kolejne fotki :)

newka06.jpg

newka09.jpg

newka07.jpg

newka08.jpg

newka05.jpg

newka03.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi