balon 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 25 Styczeń 2010 Witam ,mam pytanko do znawców elektryki:spiteful: mozna podłączyć PC typ PL 24 W pod zwykły statecznik od T8 20W ? czy lepeiej nie zawracać sobie głowy? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Elvis 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 26 Styczeń 2010 zwykły statecznik....to znaczy Statecznik indukcyjny,konwencjonalny plus zapłonnik/starter ? Jeżeli tak to nie da rady... T5 i PC współpracują tylko z elektronicznymi... I jeszcze o mocy 20W a świetlówka 24W... Jeśli by był elektroniczny to pewnie by się grzał jakbyś mu podłączył mocniejszą świetlówkę... Ale może jeszcze ktoś się wypowie w tym temacie...bo ja to tak na logikę biorę.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
balon 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 26 Styczeń 2010 Tak, chodziło o zwykły ze starterem, dzisiaj rano podłaczyłem i działa:spiteful: Podobno takie podłączenie daje minimalnie mniej światła,ale szczerze mówiąc różnicy przynajmniej ja nie widze,nie mam pojecia ile to pochodzi ,zobaczymy:spiteful: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomi 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 27 Styczeń 2010 ja mam pc i nie wspolpracuje z elektronicznym tylko chodzi na indukcyjnym. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach