MC 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 16 Styczeń 2010 Witam. Sporo się ostatnio prezentuje zdjęć "zaplecza" więc wklejam kilka fotek mojego. Całość znajduje się w piwnicy, za obieg służy Aquabee5000. Sprzęt DIY. Pozdrawiam MC Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
blue.wave 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 16 Styczeń 2010 Fajne, jest nawet ręczniczek i kafelki, nie to co u mnie, że można sie zabic o graty.:ok: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Nemezis 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 16 Styczeń 2010 Fajnie to wygląda:ok: Widze ładne szczepki :ok: coś jeszcze kupię od Ciebie jak będzie cieplej Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ocelocik 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 16 Styczeń 2010 Taki kącik to marzenie niejednego morszczaka :ok: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
slawomirdyl 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 16 Styczeń 2010 Taki kącik to marzenie niejednego morszczaka :ok: Masz rację a nie jak u mnie w salonie jak coś robię to żonka stoi nademną ze szmatą . Szczpkarium też fajne. pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jarosław 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 16 Styczeń 2010 Fajne, o to chodzi, mozesz napisać co to za lampy wiszą i jakiej mocy ? Szczepkownia też fajna. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MC 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 17 Styczeń 2010 Ciesze się, że się podoba:) Starałem się wszystko tak poukładać by było "pod ręką" i łatwo dostępne > stąd ręcznik bo cięgle się przydaje. Lampy to normalne przemysłowe HQI 150W z allegro. Żarniki AM13000K. Do tego niebieskie Power compakty w oprawach DIY z rury kanalizacyjnej. Aktualnie zaplecze ma więcej litrów niż zbiornik zasadniczy. Docelowy zbiornik ma być w pomieszczeniu za ścianą, którą widać za zbiornikami, ok. 800l. Robiąc filtrownie starałem się zrobić wszystko tak by potem już tylko rury przerobić ( nawet przelot przez ścianę mam już przygotowany ) i ewentualnie zmienić odpieniacz. Reszta myśle, że zostanie. Szczepki - zawsze coś się znajdzie Zrobiłem szczepkarium w dwóch osobnych zbiornikach bo zawsze moge jeden odciąć od obiegu i wykorzystać np na kwarantanne lub poprostu wyłączyć gdy nie jest w danej chwili potrzebne. Wystarczy zapowietrzyć "U"rurki łączące kolejne zbiorniki. Pozdr MC Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
danielj 3 Zgłoś odpowiedź Napisano 17 Styczeń 2010 Mikołaj , pokaż sam baniaczek, zwłaszcza tę piękną , zieloną talerzówkę Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MC 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 2 Luty 2010 Zielona montiporka wg życzeń. Pozdr Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MC 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 5 Maj 2010 Mała aktualizacja :dance3: Widok ogólny będzie jak już całkiem wygram z glonami. Pozdr MC Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach