juwewaldi 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 14 Styczeń 2010 kto ma taką babkę;Valenciennea puellaris,i jak ona sie sprawuje? czy dobrze przekopuje piasek? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rah 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 14 Styczeń 2010 Bez przerwy pracuje. Przesypuje piasek przez skrzela tworząc kopczyki wysokie na 5-6 cm. Czasem wzruszy dno silnymi machnięciami, ale nie robi wielkiego zamieszania z zasypywaniem koralowców położonych na piasku. Spokojna, niczego nie goni, raczej nieśmiała, ale widoczna w zbiorniku. Ja cieszę się z zakupu. Jeśli udałoby ci się kupić dobraną parkę to poleciłbym ci taką kombinację. Ja mam jedną i raczej już drugiej nie dopasuję. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
juwewaldi 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 14 Styczeń 2010 ale cały baniak przekopuje ładnie? czy tylko w jednym miejscu? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiflu 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 14 Styczeń 2010 Witaj, u mnie zasuwała po całym dnie, jeden minus - lubi sobie wyskoczyć Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomajk 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 14 Styczeń 2010 Przekopuje piasek w całym baniaku, usypuje sobie kopiec w koło wybranej skały,znosi wszystkie większe kamyki, muszelki do rozmiarów jej samej włącznie, robi od czasu do czasu "zadymę" . U mnie nigdy nie podjęła próby wyskoczenia, co najwyżej po pokarm podpłynie ze 20cm w górę. Przy silnej cyrkulacji i drobnym piasku trzeba uzupełniać niestety braki, gdyż zostaje nie da się ukryć na skałach. Zwierzak przesympatyczny, nie jest płochliwa, fantastycznie "nurkuje" w piasek do swojej norki, ja polecam tą rybkę. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach