SEWERYN_S 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 14 Grudzień 2009 A co myślicie o takiej przykładowo lampie do mojego baniaka : INFINITY Double DDE HQI 4x250W T5 4x54W DE-Fc2 link do strony : http://www.shop.rafa.pl/index.php?main_page=product_info&cPath=81_178_184&products_id=595&zenid=bf91e71dd2df8ba59fcc0db1770f6c56 miał ktoś to kiedyś ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomiooo 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 14 Grudzień 2009 za tą cenę to byś oświetlił nowymi sterowanymi LEDami swój zbiornik Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SEWERYN_S 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 14 Grudzień 2009 boję się ledów, jeszcze dam im trochę czasu, bardzo podoba mi się oświetlenie HQI. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ocelocik 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 14 Grudzień 2009 Cześć. Plusem jest duży odbłyśnik. Od osoby, która widziała na żywo lampy INFINITY usłyszałem, że szczegóły wykończenia są kiepskie. Tu odstaje, tam odstaje, ale tak w wielu lampach bywa. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mariusz 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 15 Grudzień 2009 Seweryn nie ma się co bać ledow trzeba być postępowym Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
yoka 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 15 Grudzień 2009 Witam, lampy DDE maja 2 zarniki w 1 odblysniku co powoduje troche strat w losci oddawanego swiatla ja osobiscie dal bym lampe INFINITY XR4 400 DOUBLE SE - E40. lampy sfiligoi sa dosc cenione w zachodnim swiecie wlasnie za duze odblysniki dla HQI, Odezwij sie na priv bo mysle ze jestem w stanie zaproponowac na nie troche lepsza cene:D pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LukaszKur 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 15 Grudzień 2009 Ja osobiście proponowałbym taką lampę 180cm długości 3x250W/4x80W jako lampę gotową do zawieszenia z miłych wiadomości można zamówić kilka fajnych upgrade jak np ściemniane stateczniki w T5. Wadą poza ceną jest to że na akwarium 220cm 145cm/80W świetlówka to za mało Link do strony producenta z dokumentacją do ściągnięcia w formie PDF http://www.giesemann.de/145,2,,.html Mam taką lampę w wersji 2x250W/4x54W i jetem zachwycony. Mimo wszystko najlepszym rozwiązaniem jakościowym i finansowym byłoby wedle mnie dodanie następnego powermodul 10x24W (wówczas obie lampy mają 210cm wspólnej długości) Trzecią możliwość jaką widzę która sprawdzi się tylko gdy masz zasłonięte lampy to zastosowanie 3x Lumenarc 250/400W i doświetlenie dodatkowymi T5 tak aby dawały światło po całej długości. Pozdrawiam Łukasz Kur Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KIDULT 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 15 Grudzień 2009 chłopie unikaj fc2, bierz na e40 chyba ze jestes typem sangwinika. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach