Skocz do zawartości
SEWERYN_S

INFINITY Double DDE HQI 4x250W T5 4x54W DE-Fc2 - co o tym myślicie

Rekomendowane odpowiedzi

A co myślicie o takiej przykładowo lampie do mojego baniaka : INFINITY Double DDE HQI 4x250W T5 4x54W DE-Fc2

link do strony : http://www.shop.rafa.pl/index.php?main_page=product_info&cPath=81_178_184&products_id=595&zenid=bf91e71dd2df8ba59fcc0db1770f6c56

miał ktoś to kiedyś ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cześć.

Plusem jest duży odbłyśnik. Od osoby, która widziała na żywo lampy INFINITY usłyszałem, że szczegóły wykończenia są kiepskie. Tu odstaje, tam odstaje, ale tak w wielu lampach bywa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, lampy DDE maja 2 zarniki w 1 odblysniku co powoduje troche strat w losci oddawanego swiatla ja osobiscie dal bym lampe INFINITY XR4 400 DOUBLE SE -

E40. lampy sfiligoi sa dosc cenione w zachodnim swiecie wlasnie za duze odblysniki dla HQI, Odezwij sie na priv bo mysle ze jestem w stanie zaproponowac na nie troche lepsza cene:D

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja osobiście proponowałbym taką lampę 180cm długości

3x250W/4x80W jako lampę gotową do zawieszenia z miłych wiadomości można zamówić kilka fajnych upgrade jak np ściemniane stateczniki w T5. Wadą poza ceną jest to że na akwarium 220cm 145cm/80W świetlówka to za mało

Link do strony producenta z dokumentacją do ściągnięcia w formie PDF

http://www.giesemann.de/145,2,,.html

Mam taką lampę w wersji 2x250W/4x54W i jetem zachwycony.

Mimo wszystko najlepszym rozwiązaniem jakościowym i finansowym byłoby wedle mnie dodanie następnego powermodul 10x24W (wówczas obie lampy mają 210cm wspólnej długości)

Trzecią możliwość jaką widzę która sprawdzi się tylko gdy masz zasłonięte lampy to zastosowanie 3x Lumenarc 250/400W i doświetlenie dodatkowymi T5 tak aby dawały światło po całej długości.

Pozdrawiam

Łukasz Kur

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

chłopie unikaj fc2, bierz na e40 chyba ze jestes typem sangwinika.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi