Borys_HD 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 18 Listopad 2009 1,025 u mnie - taki plecono mi w sklepie w OSLO Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SEWERYN_S 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 18 Listopad 2009 W wodzie o zasoleniu 10,25 to można nogi wymoczyć,a nie trzymać koralowce.U siebie trzymam zasolenie 1,024 BigWalker, ty masz chyba jakiś problem moralny sam z sobą, zasięgnij porady dobrego lekarza i nie pisz takich bzdur na forum bo na wymioty mnie bierze jak czytam twoje wypowiedzi . Twoje wypowiedzi nie dotyczą tylko tego wątku. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomajk 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 18 Listopad 2009 Na początku, gdy zasiedlałem akwarium to trzymałem zasolenie na poziomie 1,020. Od czasu gdy doszedlem do wniosku, że KONIEC z rybciami a do tego już brak oznak ospy, zacząłem powoli podnosić. Obecnie mam 1,024 a celem jest 1,026. Proces podnoszenia zasolenia rozłożyłem na 2 miesiące, ale w moim przypadku nie łatwo jest podnieść gwałtownie zasolenie. Seweryn a co teraz ciebie ugryzło, przecież prawdę napisał kolega, takiego zasolenia jak 10,25 w morzu nie ma, więc jak ktoś pisze bzdury to i nic dziwnego, że jest odzew. Jest taka opcja EDYTUJ, człowiek może się pomylić, ale zawsze jest szansa na poprawienie tego błędu, lecz jeśli ktoś jest ignorantem i wprowadza ludzi w błąd to śmieszne nie jest. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bigwalker 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 18 Listopad 2009 Seweryn wyluzuj chłopie... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SEWERYN_S 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 18 Listopad 2009 :nono::sad::nono: 1,024 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lionfish 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 18 Listopad 2009 Refraktometr 1,026, splawik 1,024 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nika 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 18 Listopad 2009 staram się by było 1,025 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dany 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 18 Listopad 2009 1.026 Refraktomer Knopa. Spałwik tyle samo. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ozim 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 18 Listopad 2009 refraktometr deltec 1,026 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
robi59 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 18 Listopad 2009 Ja mam 1,024 zauważyliście że refraktometr i spławiki pokazują inaczej jak u "Lionfisch" i co wtedy komu wierzyć .ja mam 3 spławiki i 3 różne wyniki a pomiaru dokonuje tym http://www.aqua-medic.de/seawater/pl/4/marin%20control%20digital/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gregorowicz 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 19 Listopad 2009 u mnie 1,023 - 1,024 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
yoka 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 19 Listopad 2009 ja staram sie we wszystkich zbiornikach trzymac 1,022 mierzone splawikiem JBL ale czekam na refraktometr Hanny bo jakoś bardziej mu ufam:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zho 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 19 Listopad 2009 Splawik Sery 1,024-1,025 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jaro37 5 Zgłoś odpowiedź Napisano 21 Listopad 2009 zho splawik sery zawyza o 0,002,czyli faktycznie masz 1,022-1,023 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Amfiprion 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 8 Październik 2013 1, 024 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tuptus 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 8 Październik 2013 Staram się 1,023-1,024 spławik AM Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
FoxRacing 2 Zgłoś odpowiedź Napisano 8 Październik 2013 U mnie 1, 024 sprawdza się najlepiej. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach