Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

W wodzie o zasoleniu 10,25 to można nogi wymoczyć,a nie trzymać koralowce.

U siebie trzymam zasolenie 1,024

BigWalker, ty masz chyba jakiś problem moralny sam z sobą, zasięgnij porady dobrego lekarza i nie pisz takich bzdur na forum bo na wymioty mnie bierze jak czytam twoje wypowiedzi . Twoje wypowiedzi nie dotyczą tylko tego wątku. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na początku, gdy zasiedlałem akwarium to trzymałem zasolenie na poziomie 1,020. Od czasu gdy doszedlem do wniosku, że KONIEC z rybciami a do tego już brak oznak ospy, zacząłem powoli podnosić. Obecnie mam 1,024 a celem jest 1,026. Proces podnoszenia zasolenia rozłożyłem na 2 miesiące, ale w moim przypadku nie łatwo jest podnieść gwałtownie zasolenie.

Seweryn a co teraz ciebie ugryzło, przecież prawdę napisał kolega, takiego zasolenia jak 10,25 w morzu nie ma, więc jak ktoś pisze bzdury to i nic dziwnego, że jest odzew.

Jest taka opcja EDYTUJ, człowiek może się pomylić, ale zawsze jest szansa na poprawienie tego błędu, lecz jeśli ktoś jest ignorantem i wprowadza ludzi w błąd to śmieszne nie jest.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja staram sie we wszystkich zbiornikach trzymac 1,022 mierzone splawikiem JBL ale czekam na refraktometr Hanny bo jakoś bardziej mu ufam:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zho splawik sery zawyza o 0,002,czyli faktycznie masz 1,022-1,023

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi