silver200 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 17 Listopad 2009 Panowie, właśnie ślęczę na lampą led diy i zanim ją skończę chciałbym dołożyć ledy uv, tylko nie bardzo wiem ile. Możecie coś podpowiedzieć? i jak bysię jakis link trafił do ledów w dobrej cenie, też był bym wdzięczny Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marqo 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 17 Listopad 2009 Może zapytaj się Wielkiej Łapy jaki jest stosunek uv do reszty w lampach ex , podobno są super doskonałe według sprzedawcy ...Jakiej mocy chcesz te uv-ki ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kostia 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 17 Listopad 2009 Panowie, właśnie ślęczę na lampą led diy i zanim ją skończę chciałbym dołożyć ledy uv, tylko nie bardzo wiem ile. Możecie coś podpowiedzieć? na 120 led 3 watt - 3 x 1 watt UVA. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
silver200 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 17 Listopad 2009 No właśnie nie wiem, a ile ich powinno być. mam w sumie 55 szt led 3w kostia, czyli dla mnie 1-2 wystarcza? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dudu 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 17 Listopad 2009 Jeśli już UV to bardziej takie gdzie max. spectrum przypada na ok. 400nm. Przy krótszych falach może to chyba już szkodzić koralom. Ja u siebie dam jedną centralnie po środku np. taką http://cgi.ebay.pl/NORLUX-VIOLET-UV-40-CHIP-POWER-LED-414nm_W0QQitemZ260507734659QQcategoryZ66954QQcmdZViewItemQQ_trksidZp4340.m263QQ_trkparmsZalgo%3DSI%26its%3DI%26itu%3DUCI%26otn%3D8%26ps%3D63 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kosek 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 17 Listopad 2009 Witaj Znalazłem jeszcze coś takiego: http://cgi.ebay.pl/1-WATT-HIGH-POWER-ULTRA-VIOLET-UV-LED-LAMP-LIGHT-50LM_W0QQitemZ360206464640QQcmdZViewItemQQptZLH_DefaultDomain_0?hash=item53ddfa7680 Chyba można by było bardziej równomiernie rozłożyć na powierzchni lampy, a i zasilanie chyba wygodniejsze. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dudu 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 18 Listopad 2009 No i tańsze. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
silver200 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 18 Listopad 2009 Wielkie dzieki Panowie za linki, jeszcze tylko pomarudze - nie macie jakiś sklepów na terenie naszego kraju, bo z zagranicy nie bedę kupował, bo sobie językowo nie poradze:( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dudu 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 18 Listopad 2009 W Polsce ciężko coś znaleść. Nadal w pewnych kwestiach jesteśmy 100 lat za murz..... afroamerykanami Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach