Skocz do zawartości
silver200

Led UV ile?

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie,

właśnie ślęczę na lampą led diy i zanim ją skończę chciałbym dołożyć ledy uv, tylko nie bardzo wiem ile. Możecie coś podpowiedzieć?

i jak bysię jakis link trafił do ledów w dobrej cenie, też był bym wdzięczny

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może zapytaj się Wielkiej Łapy jaki jest stosunek uv do reszty w lampach ex , podobno są super doskonałe według sprzedawcy ...Jakiej mocy chcesz te uv-ki ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Panowie,

właśnie ślęczę na lampą led diy i zanim ją skończę chciałbym dołożyć ledy uv, tylko nie bardzo wiem ile. Możecie coś podpowiedzieć?

na 120 led 3 watt - 3 x 1 watt UVA.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No właśnie nie wiem, a ile ich powinno być.

mam w sumie 55 szt led 3w

kostia, czyli dla mnie 1-2 wystarcza?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli już UV to bardziej takie gdzie max. spectrum przypada na ok. 400nm. Przy krótszych falach może to chyba już szkodzić koralom. Ja u siebie dam jedną centralnie po środku np. taką http://cgi.ebay.pl/NORLUX-VIOLET-UV-40-CHIP-POWER-LED-414nm_W0QQitemZ260507734659QQcategoryZ66954QQcmdZViewItemQQ_trksidZp4340.m263QQ_trkparmsZalgo%3DSI%26its%3DI%26itu%3DUCI%26otn%3D8%26ps%3D63

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witaj

Znalazłem jeszcze coś takiego:

http://cgi.ebay.pl/1-WATT-HIGH-POWER-ULTRA-VIOLET-UV-LED-LAMP-LIGHT-50LM_W0QQitemZ360206464640QQcmdZViewItemQQptZLH_DefaultDomain_0?hash=item53ddfa7680

Chyba można by było bardziej równomiernie rozłożyć na powierzchni lampy, a i zasilanie chyba wygodniejsze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wielkie dzieki Panowie za linki, jeszcze tylko pomarudze - nie macie jakiś sklepów na terenie naszego kraju, bo z zagranicy nie bedę kupował, bo sobie językowo nie poradze:(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W Polsce ciężko coś znaleść. Nadal w pewnych kwestiach jesteśmy 100 lat za murz..... afroamerykanami ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi