brzydzi 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 17 Listopad 2009 Mam problem. Na szybach pojawia mi się biały nalot. Niby zakwit bakteryjny, ale ja nie dozuję żadnych bakteri. Jedyne co daje do wody to ballinga i 2 x w tyg zmiksowane 3 kostki mrożonek dla korali. Moje akwa http://aqua-reef.pl/nasze-zbiorniki-f33/aqwa-brzydziego-t1107/page4.html. A może zacząć dozowac zeobak lub cycle?? Korale ładnie rosą, ryby wcinają. Sam nie wiem. Parametry książkowe.... Nie było by problemu, pal licho co dziennie można szyby wyczyścić, ale po wyczyszczeniu już po kilkunastu minutach nalot sie pojawia:/ z góry dziękuję za pomoc pozdro Grzegorz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Efendi 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 17 Listopad 2009 w moim baniaku po dalaniu Special Blend zbiornik czyszczę co 3-4 dni..... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
brzydzi 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 17 Listopad 2009 I jak nie ma pomysłów na ten badziew:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Efendi 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 17 Listopad 2009 przecież napisałem...... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
brzydzi 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 17 Listopad 2009 @Efendi a możesz napisac co to za specyfik:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Efendi 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 17 Listopad 2009 Opis: http://www.erybka.pl/product_info.php?cPath=1_12_238&products_id=2717 strasznie śmierdzi ale po wlaniu do zbiornika jest OK Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
brzydzi 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 17 Listopad 2009 oki thx Grzegorz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kostia 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 18 Listopad 2009 Opis:http://www.erybka.pl/product_info.php?cPath=1_12_238&products_id=2717 strasznie śmierdzi ale po wlaniu do zbiornika jest OK wydziela zapach siarkowodoru? Boże... to co to jest, poza tym że jest świetne ? pamietam jak jeden z moich upartych "Klientów" zapodał końska dawke jakiegos ametrykańskiego badziewie ( w reklamie było stwiedzenie, że dzięki niemu nie trzaba wymieniac wody prze 6 miesiecy), cała noc wyciagałem ze zbiornika jakies przezroczyste gluty... Sorry ale nigdy nie leje do zbiornika, czegos co nie ma podanego składu chemicznego. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Efendi 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 18 Listopad 2009 Kostia....miłej lektury http://www.microbelift.com/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kostia 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 18 Listopad 2009 Kostia....miłej lekturyhttp://www.microbelift.com/ Była irytująca, bo albo ja jestem ślepy, albo nadal nie wiem CO TO JEST? Poki co to to jest to preparat w strukturze "tanie wina". Czemu tanie wina sa dobre ? Bo sa dobre i tanie. W życiu nie wlałbym tego do akwarium. IMHO Tetra, Preis etc nie mają problemów z informacja co jest w środku. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Efendi 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 18 Listopad 2009 No to gratuluję, szybkości w czytaniu........10 min i juz wszystko jasne......mistrzostwo świata........bez komentarza Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kostia 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 18 Listopad 2009 No to gratuluję, szybkości w czytaniu........10 min i juz wszystko jasne......mistrzostwo świata........bez komentarza Ad rem ? czy tematem jest szybkośc mojego czytania, czy nasza wspólna ocena tego specyfiku IMHO raczej tajemniczego? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
brzydzi 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 18 Listopad 2009 OK, więc może jakieś inne pomysły co do tego nalotu. pozdro i "wyluzujmy":) Grzegorz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jaro37 5 Zgłoś odpowiedź Napisano 18 Listopad 2009 Kostia,Micro Ble Special Blend to zywe bakterie,a nie zaden specyfik. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kostia 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 19 Listopad 2009 Kostia,Micro Ble Special Blend to zywe bakterie,a nie zaden specyfik. Żywe i cudownie nieśmiertelne, w tych buteleczkach jest tyci, tyci live suport .... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
seb 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 20 Listopad 2009 Kostia, zbadałeś ile, jakich i w jakim stanie (żywe czy martwe) jest w tych buteleczkach bakterii? Czy raczej nie miałeś tej buteleczki w ręku? Nie odpisuj, przecież na moje posty nie odpisujesz... Tylko na Boga, nie głoś w każdym temacie swoich prawd objawionych, nie można znać się na wszysstkim... Pozdrawiam seb Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dany 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 20 Listopad 2009 off Seb ze smutkiem muszę stwierdzić, że już nie jesteś moim "ulubieńcem" mam nowe idola Ale póki co, tylko bacznie się przyglądam zalewem SPAMU Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
seb 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 20 Listopad 2009 Noooo Stary, muszę napisać że mi zaimponowałeś Widać potrafisz odróżnić ziarno od plew... Poczekamy, wszystko wyjdzie na wierzch, zawsze wychodziło. Tylko żeby potem nie było że nie mówiłem Pozdrawiam seb Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach