Aggi 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 12 Październik (edytowane) Witam Czy posiada ktoś z was krewetkę boksująca i co myślicie o niej ? Czy faktycznie jest skuteczna na wieloszczety i czy moze zaatakować innych mieszkańców zbiornika ? Edytowane 12 Październik przez Aggi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AniaWol 6 Zgłoś odpowiedź Napisano 12 Październik Tak, jeśli jest duża to sprawnie poluje na wieloszczety. U mnie była prawie 3 lata i dorosła do wielkości męskiej pięści. Jak wieloszczety frywolnie pełzały zanim krewet się pojawił, tak jak podrósł nie widziałam żadnego. Na pewno siedziały głęboko w skale, jednak wielokrotnie byłam świadkiem jak krewet polował na wieloszczety. Raz tylko widziałam jak faktycznie wyciągał jednego szczypcami z zakamarka skały. Więc, biorąc pod uwagę moje powyższe spostrzeżenia na przestrzeni 3 lat obecności krewetki boksującej, odpowiedź na Twoje pytanie brzmi, Tak są skuteczne :). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Aggi 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 12 Październik Super , dzięki za odpowiedz 🙂. A były znią jakies problemy odnośnie innych zwierząt w zbiorniku ? Czy raczej była zgodna z innymi ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AniaWol 6 Zgłoś odpowiedź Napisano 13 Październik Może atakować inne krewetki. Zdarzało sie że pogoniła ambionesis. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
elespero 4 Zgłoś odpowiedź Napisano 13 Październik Nie polecam co małych akwarii.Bardzo fajna, lecz inne krewetki goni.Nawet rybę potrafi zaatakować. Wysłane z mojego SNE-LX1 przy użyciu Tapatalka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Aggi 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 14 Październik Ok . Dzięki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach