Aggi 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 7 Październik Mamy kilka nowych korali prawdopodobnie zoanthus , w sklepie sprzedawca powiedział ze to grzybki 😝 wiec dokładnie nie wiem co to , ale po przefiltrowaniu internetu wyglada mi na zoas . Nie maja podstawki , 2 udało mi sie jakos wsadzic w skale i pytanie czy one wrosną w ta skale?A inne większe odpadło i dryfuje w zbiorniku jak go przymocować ? Prosze o jakies sensowne rady 🙂 0D660F15-ABCE-411A-8473-C85F5233006E.MOV Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sagerrak 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 7 Październik Delikatnie kropelka w żelu jednak z zoasami łatwiej igłą przekłuć stopę i przyszpilić na kilka dni do skały - sam się przylepi wtedy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Speedo1544 13 Zgłoś odpowiedź Napisano 7 Październik Przeważnie używam kropelki w żelu Ale tym razem chce zamówić Klej miliput Jest 2 składnikowy i jest jak plasteliny Niestety nie mogę go nigdzie stacjonarnie znaleźć i będzie trzeba przez neta zamówić Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Aggi 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 7 Październik Dzięki wszystkim za rady 🙂 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MorskiMen 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 7 Październik I jeśli chodzi o Maliputa to nie używaj go za dużo na raz ,potrafi podtruć obsadę,wiem co mówię 😉 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Speedo1544 13 Zgłoś odpowiedź Napisano 7 Październik O kurde to chyba jednak daruje sobie tego miliputa i zostanę przy kropelce w żelu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
karol86 5 Zgłoś odpowiedź Napisano 7 Październik Miliput jest do bani. Nie dość że długo twardnie ok 2godzin to z czasem się rozpuszcza i korale jak rosną to się odrywa lub pęka. Mi najlepiej się klei cx5 szybko twardnie i mocno trzyma. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Aggi 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 7 Październik Ale to używacie rożnych klejów nie koniecznie przeznaczonych specjalnie do koralowców ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
karol86 5 Zgłoś odpowiedź Napisano 7 Październik A co za różnica jakie opakowanie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Aggi 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 7 Październik Nie ma innego składu ? Nie szkodzi koralowcą ? Jeszcze nic nie kleilismy , w sklepie proponują kleje specjalnie do koralowców, na internecie pełno klei tez do koralowców . A na forum czytam o zwykłych klejach 😁 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MorskiMen 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 8 Październik Znajomy kleił Maliputem,chyba z 8 szczepek w akwarium 112l pod wieczór ,rano gdy się obudził przeżył szok wszystkie ryby na boku martwe miał około 6 sztuk ,tylko krewetka przeżyła.Dodam że żadnego info na kleju nie miał że nie wolno na raz tyle go używać ,gdzieś to potem wyczytał na jakiejś stronce ,jak dla mnie wielka porażka ten klej i podejście producenta bo takie info powinno być podane i to grubym drukiem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MorskiMen 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 8 Październik 12 minut temu, fresz33 napisał: Dlaczego ma pisać producent skoro klej jest przeznaczony do czegoś innego w tym przypadku hmmmm a do czego ten klej jest?chyba do klejenia korali ,a to że ma przeschnąć by nie oddawał świństwa do wody to też powinno pisać a pisze tak : https://sklep.seafrags.pl/pl/p/Milliput-Terracota-klej-do-korali/1304.Jak dla mnie jeszcze raz podkreślę Porażka przez wielkie P 😉 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
karol86 5 Zgłoś odpowiedź Napisano 8 Październik No to inna sprawa. Jak sklep z morszczyzną to sprzedaje to taką informację powinien zamieścić na opakowaniu np dodatkowa naklejka. Ale na pewno nie producent. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MorskiMen 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 8 Październik A macie doświadczenia z tym klejem? https://www.seachem.com/coralcrete.php Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MorskiMen 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 8 Październik ok,dzięki za informacje Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Aggi 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 8 Październik (edytowane) A mieliscie moze styczność z tym klejem? Myśle ze nie ale i tak zapytam 😁 Edytowane 8 Październik przez Aggi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Aggi 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 9 Październik (edytowane) A Ok , dzięki 🙂 Edytowane 9 Październik przez Aggi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Aggi 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 9 Październik (edytowane) Czy mogę bez problemu wsadzic rękę i dokleić do skaly zoanthusy bez rękawiczek ? Edytowane 9 Październik przez Aggi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach