juwewaldi 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 29 Październik 2009 co myślicie o tej obsadzie w 400 l. 4 pokolce babka ślizg decora 3 pterapogonki 2 błazny 2 garbiki hexatenia chelmon no i z 10 różnych krewetek wężowidło czy aby nie przerybione? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AMKoszalin 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 29 Październik 2009 wszystkie rybki oprócz pokolców sa małych rozmiarów wiec nie bedzie problemu , badaj wode na azotany , a bedzie w sam raz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mariusz 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 29 Październik 2009 Z 4 pokolcami moze byc problem. Ja w 800l mam 4 pokolce. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
juwewaldi 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 29 Październik 2009 Grzesiek no azotany mam 0 salifertem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
juwewaldi 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 29 Październik 2009 myślicie że apf 600 nie da rady? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotr34 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 29 Październik 2009 Ja mam 4 pokolce O. Nigera + 12 mniejszych rybek i się zastanawiam czy aby nie przesadziłem. Do póki pokolce będą małe to pewnie tragedii nie będzie, ale jak podrosną to może być ciasno! Dodam jeszcze ze pokolce bardo skutecznie „zapylająâ€ wodę na sam widok kubka z jedzeniem do wody trafia pełno odchodów. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Fool szklo 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 29 Październik 2009 Z babki bym zrezygnował ponieważ u siebie w zbiorniku widziałem jak podgryzała korale Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dany 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 29 Październik 2009 Ja mam 5 pokolców w 450 ltr i daja rade, jednak trzeba przy duzej obsadzie, systematycznie sprawdzac NO3. Co do garbików sa małe ale pamietam jak mialem jedengo chyba z 2 lata to gonil strasznie nawet pokolce wieksze od siebie. No i odpieniacz dałbym mocniejszy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ocelocik 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 29 Październik 2009 @Fool szklo Babka babce nierówna. Jaki gatunek u Ciebie podgryzał korale? 4/5 babek nie ma nawet takiej możliwości z uwagi na kształt pyska @juwe Jeżeli parametry są OK, to jeszcze ujdzie. Choć wiele zależy od tego, jakie to pokolce. W każdym razie na Twoim miejscu już więcej ryb bym nie wpuszczał. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Fool szklo 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 29 Październik 2009 @ocelocik no tak ryba rybie nie rowna zgadzam sie z toba a jaka mialem to cholera wie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
juwewaldi 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 30 Październik 2009 fool szklo babka spoko gatunek randalli jakoś tak pokolce to 3 zebrasomy i hepatusik,więcej nic nie wpuszczam,nie ma opcji Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach