Mariusz 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 26 Październik 2009 Kilka dni temu wszedlem do sklepu i go zobaczylem :good: Caly czarny z pomaranczowym ogonem Acanthurus achilles. Nie moglem oderwac sie od szyby no i ta cena +/- 150€. Zdaje sobie sprawe ze to jest ryba bardzo delikatna i kazda nawet najmniejsza zmiana moze zaowocowac wysypem bialych kropek. Musialem go kupic inaczej bym ze sklepu nie wyszedl . Macie jakies sugestie co do tej ryby ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
andrniew 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 26 Październik 2009 Piękna rybka. Delikatna a za razem terrorysta. Jesli zamierzasz dołożyć jeszcze inne pokolce to zrób to odrazu , bo potem nie ma szans poprostu wykończy. pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mariusz 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 26 Październik 2009 W moim 800l baniaczku plywaja 4 pokolce (1 ryba na 200L) hepatus, flavescens, xanthurum no i achilles wiecej pokolcow juz nie chce ... chyba ze sie trafi Ctenochaetus hawaiiensis :good: ale to inna bajka. Do tego mam jeszce 2 blazny i w przyszlosci chce dolozyc kilka Anthias-ow. Mam nadzieje ze rybki beda czuly sie dobrze Co do achillesa to ma na sobie kilka bialych kropek. Wczorak dokupilem 5 sztuk krewetek czyszczacych i jedzenie mocze w True garlic oil z fauna marin. O dziwo metoda na lustro sprawdzila sie znakomicie te pokolce ktore mam w baniaku tak bardzo interesuja sie swoim odbiciem ze wcale nie zwracaja uwagi na nowego mieszkanca mojego akwarium. Achilles plywa po calym baniaku je naprawde duzo. Mam nadzieje ze biale kropki szybko znikna. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
klakier 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 26 Październik 2009 150€ !!! Okazja na prawdę świetna, wiedząc ile u nas kosztują jedzące w dobrym stanie. Pozostaje tylko Mariuszu pogratulować i czekać na zdjęcia :spiteful: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mariusz 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 26 Październik 2009 Jasne ze fotki zapodam, poczekam tylko jak mu kropki zejda. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ocelocik 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 26 Październik 2009 Ryba-wyzwanie. Potrafi być tak, że po byle podmianie wody dostaje kropek. Chociaż w dobrych warunkach nadrabia ewentualne problemy uroda, bo nie da się ukryć, że wyjątkowo ładny pokolec. Jeżeli uda Ci się dostać kiedyś tego C. hawaiiensis to bardzo uważaj na A. achilles. Choć to nie "szalony" A. lineatus, to jednak terytorialny jest mocno. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mariusz 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 27 Październik 2009 Achilles agresywny ? Na tej stronie podaja ze jest Peaceful http://www.liveaquaria.com/product/prod_display.cfm?c=15+43+325&pcatid=325 Moze Tobie andrniew trafil sie osobnik co mial ciezkie dziecinstwo :pardon:i teraz wyzywa sie na wszystkich nowych osobnikach Z drugiej jednak strony zastanawiam sie co dokladnie znaczy Peaceful/Aggressive na liveaquaria.com. Peaceful/Aggressive wobec kazdego nowego osobnika w baniaku czy wobec nowego osobnika tego samego gatunku ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mariusz 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 29 Październik 2009 Achilles juz zdrowy . Po cztero dniowej kuracji moja jedna z ladniejszych ryb w baniaku wyzdrowiala i nie ma nawet jednej najmniejszej bialej kropki. Wysle kilka fotek jak wroce z pracy. Swoja droga myslalem ze bede sie z tym meczyl troche dluzej. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach