Skocz do zawartości
Geralt

T5 HO LIGHT REEF HOOD czy warto?

Rekomendowane odpowiedzi

Mam ta lampe od roku, w wersji 6x24W

Jedyne co dodalem to wentylator z boku aby wyciagac cieple powietrze jak maja lampy typu ati itp...

Jedyny minus to fakt ze jest dosc waska wiec do mojego nowego akwa 110x60 dna musialbym miec 2 x taka lampe.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jedyny minus to fakt ze jest dosc waska wiec do mojego nowego akwa 110x60 dna musialbym miec 2 x taka lampe.

Ale za to w cenie ATI będzie 2x więcej światła :)

smithpl, powiedz mi jeszcze proszę, ona ma tak jak ATI świetlówki od spodu na wierzchu? Bo na jednym z mniejszych zdjęć tak się wydaje jakby miała jakąś szybę :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli na te 6 świetlówek jest jeden zbiorczy odbłyśnik, to lampa będzie do przeróbki. Dużo światła się traci, jeśli każda świetlówka nie ma własnego odbłyśnika.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Geralt lampa ta ma taką wadę z tego co widzę z fotek jak pisze ocelocik, czyli jeden odbłyśnik na wszystkie świetlówki razem.

Natomiast co masz na myśli że w ATI są świetlówki na wierzchu ??? Mam ATI Powermodule 10x39W i świetlówki tak jak zawsze są przesłonięte czymś w rodzaju plexy, tyle że nie pamiętam dokładnie jaki to materiał. Jak się zabrudzi od soli to wyciągasz i myjesz a potem wkładasz spowrotem. Świetlówki w środku czyste jak nowe.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak, ma jeden odblysnik - nie wymagal przerabiania. swietlowki masz chronione przez plexi/akryl . Wsuwane z jednego krotszego boku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Natomiast co masz na myśli że w ATI są świetlówki na wierzchu ???

Jeśli chodzi o akwarystykę morską to przyznam, że mało widziałem:biggrin:

Te ATI, które widziałem (teraz kojarzę 3 lampy) nie miały żadnej osłony między wodą, a świetlówkami. Stąd moje przypuszczenie, sorry jeśli tak nie jest.

Dzięki smithpl i chłopaki za odpowiedzi. W takim razie w przyszłym miesiącu ją kupię i przetestuję.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi