Włodzimierz 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 14 Grudzień 2009 Musieliby zacząć od bodajże prac Rosjan w latach 30 i Niemców w 40. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mx3 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 14 Grudzień 2009 ok zrozumialem dygresje to poprosze o zrodlo literatury naukowej i ewentualnie zdjecia pogladowe dyszy a to jaka kto ma wiedze fizyczna to raczej ciezko okreslic na podstawie forum. Jakos wiekszosci forumowiczow nie ma pojecia o mechanice plynow a np Kolega Skiba dzieli sie swoja wiedza wiec zaslanianie sie podejzenie ze ktos czegos nie zrozumie chyba jest troche nie na miejscu. pzdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
robi59 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 14 Grudzień 2009 Lepiej tego tematu nie trzeba było zaczynać niż pleść głupoty.A co do podstaw fizyki kwantowej to u po niektórych na podstawach się nie kończy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ocelocik 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 14 Grudzień 2009 Powiedzmy sobie szczerze, że morszczaki w gruncie rzeczy niechętnie dzielą się swoją wiedzą. Tak jest chyba w każdej dziedzinie . Prowadzi to do paradoksów forów - dużo tu informacji, ale niewiele jest naprawdę cennej i odkrywczej. A co do odpieńka, to mniejsza o sposób, pianę robi super. Jestem tylko ciekaw, jak wyznaczono wydajność o 37% większą - bo a nuż to 38% większa W każdym razie, dobra robota. Pozdrawiam, Maciek P.S Wychodzenie z założenia, że nikt tu nie zrozumie podstaw fizyki kwantowej jest... nietrafione Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
seb 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 14 Grudzień 2009 Czyli cały bajer i magia tego odpieniacza zawiera się jak rozumiem w wirniku? Czy również w dyszy doprowadzającej powietrze? Pozdrawiam seb Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
blue.wave 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 14 Grudzień 2009 Mniejsza o wiedzę i urażoną dumę. Przecież istnieje coś takiego jak internet. To na początek w zupełności wystarczy. Problem jest że tak powiem ogólnopolski i wielowiekowy. Mianowicie: niechęc do dotarcia do żródła i ciągota do chodzenia na skróty. Najważniejsza jest pasja i upór pomimo przeciwności. Kopernika chcieli spalic na stosie, a po latach okazuje się, że to Niemiec, bo przecież Polacy grają, a Niemcy wygrywają. Może nie mam racji??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
blue.wave 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 14 Grudzień 2009 Seb- nie ma tylko jednej drogi do celu. Trzeba myślec globalnie, albo zadowolic się tym, co się ma. Zależy, co się chce osiągnąc. Półśrodki nie wchodzą w grę Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
robi59 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 14 Grudzień 2009 Widze że ktoś pomylił fora i nie chce z nami rozmawiać tylko ciągle twierdzi że coś wie ,a tak naprawde... a może nie warto z "plebsem "gadać? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
blue.wave 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 14 Grudzień 2009 No proszę Cię. Nie będę udowadniał, że nie jestem wielbłądem. A na marginesie- znowu mnie wylogowało. Czy to Big Brother? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
robi59 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 14 Grudzień 2009 No proszę Cię. Nie będę udowadniał, że nie jestem wielbłądem. A na marginesie- znowu mnie wylogowało. Czy to Big Brother? Lepiej powiedz "wiem że nic niewiem" i zamknij temat. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
seb 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 14 Grudzień 2009 robi, nie rób scen, mam wrażenie jakbys miał jakiś ukryty cel. Uszanuj czyjąś pracę, pieniądze i wiedzę... Pozdrawiam seb Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SEWERYN_S 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 15 Grudzień 2009 i tak samo to odbieram : czas, pieniądze, cel. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mx3 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 15 Grudzień 2009 to niech kolega napisze wprost ze to jego patent i nie poda zadnych szczegolow tylko pokaze ze cos takiego jest i koniec nie bedzie pytan a jesli ma chec podzielic sie wiedza to prosze podac zrodla naukowe a nie google. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Włodzimierz 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 15 Grudzień 2009 Witam. Nikomu nie zamierzałem ujmować wiedzy, ale słuchając wykładu Piotrka trudno to było ogarnąć umysłem, ponieważ teorie z których korzysta funkcjonują na obrzeżach oficjalnej nauki i wywołują tylko uśmiech na twarzach sceptyków. Jak chcecie to wierzcie lub nie. Odpieniacz działa i to jest najważniejsze. Są osoby znane w śodowisku morszczaków co widział jego działanie w swoim i Piotrka zbiorniku. http://members.lycos.co.uk/sondyufo/VictorSchauberger.html http://www.eksplorator.com/81a1.htm Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dominik 3 Zgłoś odpowiedź Napisano 15 Grudzień 2009 @Włodzimierz ... nikt nie zarzuca @blue_wave'owi że jego odpieniacz nie działa, bo każdy widział fotki. Tylko każdy chciał się dowiedzieć coś więcej... no i się dowiedział... teraz wystarczy że pójdzie na dodatkowy kierunek na studia, lub najlepiej od razu na MiT i przełoż to na wiedze zrozumiałą dla danego osobnika... Osobiście uważam że powinien @blue.wave napisać to dodatkowo po arabsku, coby zrobić to jeszcze bardziej zagadkowym;))) A poważnie, to jak napisał @mx3 to wystarczyło napisać ze patent jest jego i że może kiedyś kupimy odpienki z tą technologią lub że nie podzieli się, bo to jest jego dzieło. TNo a wyszedł z tego troche przerost treści nad formą. Ja tak czy inaczej, gratuluje konstrukcji innowacyjnej, i czekam na polskiego "BK". Chetnie kupie polskie dzieło, bo jak to forum pokazało, uzdolnionych konstruktorów u nas nie brakuje:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
robi59 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 15 Grudzień 2009 Ludzka głupota nie zna granic... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mx3 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 15 Grudzień 2009 ciekwae linki ale dla nas nie wiele z nich wynika wiec jesli na zlocie byla prezentacja to moze autor by sie nia podzielil jezeli jest w formie elektronicznej? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Włodzimierz 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 15 Grudzień 2009 Ludzka głupota nie zna granic... Gdyby znała to dzisiaj nadal byśmy mieszkali w ziemiankach i polowali na mamuty ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach