Jacek56 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 28 Sierpień 2009 A mozesz napisac jak bardzo poszybowaly? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GrzegorzAkwa 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 28 Sierpień 2009 Dzisiaj miałem okazje pobawić się tą chińską lampą, przy okazji rozkręciłem i dokonałem kilku pomiarów. Faktycznie świeci imponująco, ale po pierwsze obudowa jest z malowanej blachy stalowej więc korozja w wkrótce ją zacznie podżerać. Po rozkręceniu widać że to kitajskie ( musi być najtaniej). Do blachy aluminiowej (nie ryflowanej) przykręcone trzy sekcje połączonych ze sobą szeregowo jedno watówek to znaczy że jak jedna walnie to jak na choince reszta z sekcji też nie świeci, a wymienić trudno bo wokoło dużo sylikonu, bez brutalnej operacji nożem nie da rady. Odprowadzanie ciepła to też porażka, rozkręćcie, przyklejcie do blachy końcówkę pomiarową termometru cyfrowego skręćcie i włączcie, a potem popatrzcie w tabele na stronach producentów np CREE temperatura-żywotność, wnioski wyciągniecie sami. Sprawdziłem jaszcze ile to żre prądziku i wyszło jakieś 150-160W czyli minus trzy wentylatory wypada po 1W na diodę co oznacza, że są ustawione na maksymalny prąd i na pewno dobrze to nie wróży dla żywotności. Jedynie co w tej lampie mi się podoba to ilość światła jaką produkuje i może cena, reszta do przeróbki tylko nie wiem czy to opłacalne. Poadrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dominik 3 Zgłoś odpowiedź Napisano 28 Sierpień 2009 hmmm... no to ciekaw jestem, czy korozje uwzględni dystrybutor na polske tych lamp, no i z tego co piszesz, wynika ze żywotnośc tych lamp nie jest aż tak duża jak reklamuje... dając 3 lata gwarancji na to, mamy spokój pod jednym warunkiem... jak się jasno i wyraznie dowiemy, na co dokładnie importer daje gwarancje... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marqo 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 28 Sierpień 2009 A mozesz napisac jak bardzo poszybowaly? lampa u chinoli dostaniesz za ok 1000zl + transport . Dla porównania na tej samej lampie w pl ok 1300zl wielka lapa zarabia prawie 1000 zl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Efendi 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 28 Sierpień 2009 hmm....Marqo jak to policzyłeś bo nie bardzo kumam...u chinoli 1000+transport w Polsce w "wielkiej łapy" kosztuje 1300 to jak można zarobić 1000 albo Ja nie umiem odejmować albo Tobie cyferki......... ły Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
silver200 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 28 Sierpień 2009 lampa u chinoli dostaniesz za ok 1000zl + transport . Dla porównania na tej samej lampie w pl ok 1300zl wielka lapa zarabia prawie 1000 zl :sad: a moglbys troche jasniej? bo u hinoli 1000, u nas 1300, to jakim cudem RS zarabia 1000, bo z matematyki wynika, ze 300? hmmm musze poszukac podrecznika do matematyki do 1 kl. podstawowki @grzegorzakwa, a nie zrobiles przypadkiem zdjec? bo mi nikt nie da do rozebrania takiej lampy, a chetnie bym ja zobaczyl od srodka;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marqo 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 28 Sierpień 2009 hmm....Marqo jak to policzyłeś bo nie bardzo kumam...u chinoli 1000+transport w Polsce w "wielkiej łapy" kosztuje 1300 to jak można zarobić 1000 albo Ja nie umiem odejmować albo Tobie cyferki......... ły Po tyle teraz żółci bracia sprzedają te lampki szarakom . Jak to oni ujęli , muszą dbać o interesy swojego agenta w Polsce . On dostaje te lampy za grosze . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dominik 3 Zgłoś odpowiedź Napisano 28 Sierpień 2009 oj @marqo... nie w tym rzecz, choc nie bardzo zrozumialem, skąd to wyliczenie Twoje... niech zarabia na tym nawet i 2 tys. bo przecież on robił testy jako jeden z pierwszych, sprowadził partie pierwszą lamp itd... chwała i cześc mu za to, bo wiemy że jest ciekawa alternatywa od zwyklych T5 czy HQI (jak ja zaczynalem przygode z morszczyzna, to jedyna słuszną i dostępna lampą, była T8... HQI to przedmiot porządania i zachwytu był)... mnie chodzi o to, żeby ceny tej nowości były jeszcze troszke mniejsze... no i to co wyzej napisałem... co będzie a czego nie będzie obejmowała gwarancja. narazie to się skłaniam ku koledze @smithpl... samemu lepiej to zrobic... zwlaszcza ze nie wygląda to naprawde na nieskąplikowane:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marqo 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 28 Sierpień 2009 mnie chodzi o to, żeby ceny tej nowości były jeszcze troszke mniejsze... i właśnie dzięki takiej rozmowie ceny te spadają . Jak myślicie dlaczego cena tej lampki spadła kilka dni temu ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GrzegorzAkwa 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 28 Sierpień 2009 Nie robiłem zdjęć bo szkoda mi migawki w aparacie na takie coś Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GrzegorzAkwa 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 28 Sierpień 2009 Można na przykład kupić taka lampę powiesić nad akwa, poświecić z pół roku jak coś się będzie działo nie tak ( na pewno coś się spieprzy) albo diody stracą powera to dla pewności podłączyć pod trójfazówkę 380V zjarać ją konkretnie i do reklamacji z awanturą że pokopała, prawie dom z dymem puściła, teściowa dostała zawału itd.. a że na tą lampę nikt normalny nie wystawi CE to poddenerwowany dystrybutor szybko zdejmie nową z pólki i zabawa od nowa... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jacek56 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 28 Sierpień 2009 Pani z Chin uprzedzala mnie ze beda podnosic ceny aby pomoc przedstawicielowi w Polsce. Z taka polityka podbija rynek w Polsce. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KIDULT 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 29 Sierpień 2009 dobrze robi, myslicie ze chinole nie maja co robic tylko na sztuki sprzedawac? normalni klienci to biora setki/tysiace sztuk. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marqo 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 29 Sierpień 2009 Swoją drogą ciekawe ile wielka łapa kupuje takich lamp w jednej parti :sad: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marqo 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 31 Sierpień 2009 Jeśli ktoś jest zainteresowany to będę miał 2 lampy 120W na zbyciu . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomiooo 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 31 Sierpień 2009 i właśnie dzięki takiej rozmowie ceny te spadają . Jak myślicie dlaczego cena tej lampki spadła kilka dni temu ? to popatrz sobie na kurs Euro i $ to będziesz wiedział dlaczego. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GrzegorzAkwa 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 1 Wrzesień 2009 nic nie chce pisać, chce usunąć post i nie wiem gdzie się go kasuje Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marqo 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 17 Wrzesień 2009 Bajeczne lampy a światło bardzo mocne (prawie oślepłem jak patrzyłem na ledy jak świecą ) Jak co to walić na pw , wkrótce będę mieć kolejną dostawe , ceny atrakcyjne . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach