Jacek56 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 27 Kwiecień 2009 Witam, Mam pytanie odnosnie dozowania soli bez NaCl. Obenie leje 3 roztwory wapn, wodorotlenek sodu, magnez. W trzecim roztworze rozpuszczam sol bez NaCl. Na dobe leje 500ml pierwszego i drugiego oraz 150ml magnezu. Czy moge sol bez NaCl rozpuscic np. razem z wapnem aby dozowac wapno, twardosc weglanowa oraz sol bez soli w jednakowych ilosciach? Pozdrawiam Jacek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nowy_zarażony 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 28 Kwiecień 2009 Ja rozpuszczam magnez z roztworem Ca. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ocelocik 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 28 Kwiecień 2009 Sol bez NaCl polecalbym lac sama. Dodajac cos do niej mozemy przypadkowo wytracic jakis osad. Czy lejesz Ballinga rownomolowo? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jacek56 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 28 Kwiecień 2009 Tak leje rownomolowo roztwor wapnia i wodorotlenku wapnia. Po przeczytaniu burzliwej dyskusji na drugim forum doszedlem do wniosku, ze warto by dozowac sol bez soli w takiej samej ilosci jak roztwor I i II. Chyba trzeba bedzie dokupic jeszcze jedna pompke. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Fool szklo 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 9 Czerwiec 2009 Ja leje NaCl w takiej samej dawce co KH Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
smithpl 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 9 Czerwiec 2009 Jacek, ale masz grotecha , po zo ci jeszcze jedna pomka? calosc lejesz na 3 . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach