lysy2311 4 Zgłoś odpowiedź Napisano 31 Październik 2014 Witam wszystkich . Proszę o pomoc z jakiego materiału zrobić panel przelewowy w akwarium . Podpowiem ze szklo odpada . Zalezy mi na czarnym kolorze . Czy plexi może być ??? Czy jest może coś lepszego w formie plastyku . Dzieki za pomoc . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
k_bad 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 31 Październik 2014 Ciemne szkło. Miałem u siebie z plexi tylko że przegrody które były wklejone również z plexi poodklejały się. Sylikon nie klei plexi. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jotef 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 31 Październik 2014 [...] Sylikon nie klei plexi. fakt. ale ... osobiście wkleiłem przegrody w sumpie z pleksi i zapewniam, że 'trzyma' jak należy. warunek > tylko przegrody wewnątrz szklanego zbiornika. oczywiście j/w, silikon nie klei szkło < > akryl lecz tworzy niejako 'wargę' silikonową, która zapewnia szczelność i 'moc' trzymania. w moim przypadku przegroda była z 10 mm grubości pleksi > boki przegrody/wręgi stykające się ze szkłem należy sfrezować na 'pióro'. na długości tego sfrezowania frezować przerwy o wysokości niższej niż samo 'pióro' ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
FoxRacing 2 Zgłoś odpowiedź Napisano 31 Październik 2014 Przecież czarną szybę też dostaniesz na zamówienie a czyścić łatwiej niż plexy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jotef 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 31 Październik 2014 jeśli szkło, to barwione w masie ... Lacobel jest malowany jednostronnie i szlag wie jak się zachowa po czasie w słonej wodzie, zwłaszcza czyszczony mechanicznie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
FoxRacing 2 Zgłoś odpowiedź Napisano 31 Październik 2014 Jasne. Myślałem o strikte zabarwionym samym szkle, bez powlekania go czym kolwiek. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jotef 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 31 Październik 2014 FoxRacing, to teraz podaj proszę koledze potrzebującemu gdzie w Polsce zanabędzie takie szkiełko ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lysy2311 4 Zgłoś odpowiedź Napisano 31 Październik 2014 Miałem kiedy akwarium firmy BLAU . mała kostka . tam szklo było sklejone z czymś w formie plastyku . idealnie się trzymalo , nic nie przeciekało . Moje pytanie brzmi - jak fachowo nazywa się ten materiał ?????. Jakis poliwęglan czy jak ???? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jotef 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 31 Październik 2014 optuję, że to ABS ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
FoxRacing 2 Zgłoś odpowiedź Napisano 1 Listopad 2014 (edytowane) jotef - ok. dziś zadzwonię do kolegi który klei dla mnie akwaria i zapytam. Pewnie też niedrogo coś takiego przytnie dla kolegi lysy2311. Kiedyś zamawialem zbiornik o 3 ścianach w tym kolorze nie powinno być problemu Edytowane 1 Listopad 2014 przez FoxRacing Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
michal98 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 1 Listopad 2014 jeśli szkło, to barwione w masie ... Lacobel jest malowany jednostronnie i szlag wie jak się zachowa po czasie w słonej wodzie, zwłaszcza czyszczony mechanicznie. mam taką szybe 2 lata nic się nie dzieje Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lysy2311 4 Zgłoś odpowiedź Napisano 1 Listopad 2014 Dziekuje za zainteresowanie tematem . Jeśli ktoś mógłby mi pomóc to proszę o elementy o wymiarach : 782 mm x 390 mm -1szt 300 mm x 100 mm -1szt 290 mm x 100 mm -2szt 50 mm x 100 mm -2szt Oczywiście zapłace ile będzie trzeba . Warunek -CZARNY KOLOr Bardzo dziekuje . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jotef 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 1 Listopad 2014 mam taką szybe 2 lata nic się nie dzieje dobrze wiedzieć o powyższym, bo wielu ma i ja również mam jednak u mnie Lacobel to jedynie tło > 4 mm grubości szyba przyklejona do zasadniczej szyby zbiornika. strona powlekana kolorystycznie nie ma kontaktu ze słoną wodą ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lysy2311 4 Zgłoś odpowiedź Napisano 1 Listopad 2014 U mnie te wszystkie elementy będą miały kontakt z wodą / Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
michal98 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 1 Listopad 2014 dobrze wiedzieć o powyższym, bo wielu ma i ja również mam jednak u mnie Lacobel to jedynie tło > 4 mm grubości szyba przyklejona do zasadniczej szyby zbiornika. strona powlekana kolorystycznie nie ma kontaktu ze słoną wodą ... ja ma wklejoną od środka ale nie wiem którą stroną Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lysy2311 4 Zgłoś odpowiedź Napisano 4 Listopad 2014 Zalatwilem ABS . Temat do zamknięcia . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach