adrian28 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 14 Marzec 2009 Witam Szanowne Grono! Panowie mam pytanie dotyczące odpieniacza Red Sea berlin classic a mianowicie chodzi mi o dwie dysze znajdujace sie na wylocie wody z odpieniacz a dokładniej,czy sa to dysze do odpowietrzania wody odpływającej czy moze do ustawiania poziomu wody w odpieniaczu a pytam, bo dzisiaj je rozkręciłem i gwint który jest na dyszach jest skrócony i nie mam pojęcia w jakim celu zostało to zrobione,czy były tylko za długie czy moze znajdowały sie tam jakieś zapadki do ustawiania poziomu wody(dodam ze kiedys go kupiłem i mam zamiar go użyć) Pozdrawiam Adrian Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
thcskiba 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 14 Marzec 2009 Hm nigdy nie widzialem tego odpieniacza na oczy ale jesli piszesz ze sa te dysze na wylocie beda one sluzyc do ustawiania poziomu wody w odpieniaczu czyli cos takiego jak maja niektore modele turboflotorow Ale zeby byc pewnym jak mozesz cyknij fotke a napewno dojdziemy do czego to sluzy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
adrian28 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 15 Marzec 2009 Cześć Rafał mam zdjęcia ale nie potrafie wkleic ale dodam ze dzisiaj go odpaliłem w misce na próbe i tak myśle ze raczej to nie będzie do ustawiania poziomu ponieważ gdy go uruchomiłem on cały sie zalewa wodą a dokładniej Wodno-powietrzna mieszanina jest wciągana w górę rurki aż do szerszej, środkowej rurki. Pęcherzyki powietrza są transportowane w doł śrokowej rurki przez siłę bezwładności, aż do zlokalizowanego przy podstawie miejsca ich powrotu, które znacznie zwiększa średnicę komory, eliminując działającą na nie w dół siłę. Pęcherzyki, wraz z uzbieranymi odpadkami ponownie kierują się w górę zgodnie z prawem przeciwnego przepływu, jednocześnie zbierając więcej odpadków dzięki dodatkowemu czasowi kontaktu i zakłóceniach w przepływie wody tworzących na powierzchni bogatą w niałko pianę. Przez ciągle dostarczane powietrze jest ona przenoszona w górę do zbiornika magazynującego ją. Pozbawiona białka woda opuszcza zbiornik przez zewnętrzną rurkę.bez żadnych pęcherzyków - Triple Air Pass zwiększa czas kontaktu pęcherzyków powietrza z wodą dzięki opatentowanemu “Air Return Skirt†- Tangenial Water Inlet powoduje zawirowania zwiększające wymieszanie wody i powietrza - Wymienny zestaw zbiornik-tuby wewnętrzne ułatwia czyszczenie - Kompaktowa budowa z zachowaniem wydajności (podobnej nawet do innych, dwukrotnie większych skimmerów ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
adrian28 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 15 Marzec 2009 dodam link na którym jest fotka http://www.aquanurt.com.pl/?k=katalog&w=&d=112&d1=47&d2=1&d3=24&d4=54 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
thcskiba 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 18 Marzec 2009 Adrian zrob fote i podeslij mi na thcskiba@thcskiba.pl bo z tych fotek co sa nie moge zakumac Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
adrian28 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 19 Marzec 2009 Cześć Rafał wysłałem ci te fotki. Pozdrawiam Adrian Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
thcskiba 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 25 Marzec 2009 Te dwa cycki to odpowietrzniki Na to maja byc zalozone kawalki rurki 6/4 i podwieszone tak aby byly powyzej poziomu wody w odpieniaczu Jak nie zalozysz wezykowich woda bedzie sobie wylatywac przez te cycki Generalnie jest to system odpowietrzania Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fm82 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 8 Maj 2009 Doklejam sie do tego postu,a mianowicie mam taki sam odpieniacz i nie wiem czemu wylotem leci woda z bablami,rozbieralem go i skladalem i nic sie nie zmienia,nie mam pojecia dalej co z tym zrobic. Jesli ktos wie co tam jest nie tak to bardzo prosze o rady i z gory dziekuje Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach