Vermont 2 Zgłoś odpowiedź Napisano 19 Sierpień 2014 aha a jak wymienić te filtry i membranę? jakie kupić? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
enigma17 7 Zgłoś odpowiedź Napisano 20 Sierpień 2014 (edytowane) A żywicę DI masz? Co do wkładów to np. tu coś znajdziesz http://coralhouse.pl/Odwrocona-osmoza-coralhouse A jak wymienić, to musisz mieć klucz aby odkręcić korpusy, zobacz na YT, jest sporo filmów na ten temat... Edytowane 20 Sierpień 2014 przez enigma17 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Vermont 2 Zgłoś odpowiedź Napisano 20 Sierpień 2014 sam niewiem czy mam w jednym kubku mam takie brązowe takie kuleczki i chyba do di Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
enigma17 7 Zgłoś odpowiedź Napisano 20 Sierpień 2014 Zrób zdjęcie i będzie wszystko wiadomo... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Vermont 2 Zgłoś odpowiedź Napisano 20 Sierpień 2014 to jutro dam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Vermont 2 Zgłoś odpowiedź Napisano 21 Sierpień 2014 fotka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
enigma17 7 Zgłoś odpowiedź Napisano 22 Sierpień 2014 A te kuleczki to w którym korpusie są i co jest nad membraną? A ten ciemny jeśli to sediment to nieźle zasyfiony... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Vermont 2 Zgłoś odpowiedź Napisano 22 Sierpień 2014 pisze sediment a i co tam jesto to ja niewiem po prostu sie na tym nie znam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
enigma17 7 Zgłoś odpowiedź Napisano 23 Sierpień 2014 No to czas najwyższy abyś się poznał i nie dawał się golić na takie pieniądze ogólnie powinno być tak, od przyłącza wodnego ...wkład sediment 5 albo 10 mikron - wkład węglowy - wkład sediment 1 mikron - membrana - żywica DI albo...wkład sediment 5 - wkład węglowy - membrana - żywica DI Cały układ możesz rozbudować wedle uznania, ale bazując na tym co masz, to jedno z powyższych rozwiązań się sprawdzi...powodzenia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Vermont 2 Zgłoś odpowiedź Napisano 23 Sierpień 2014 a jakby di było przed membraną? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
enigma17 7 Zgłoś odpowiedź Napisano 23 Sierpień 2014 Di ma być za membraną i wyczyścić do zera to co mogła przepuścić... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Vermont 2 Zgłoś odpowiedź Napisano 23 Sierpień 2014 aha Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pokson 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 25 Sierpień 2014 Przepraszam że się podepnę do tematu, ale mam problem. Posiadam takie oto cudo http://www.laroyduvo.be/frontend/files/products/pictures/800x/701100.jpg i nie wiem jakie mam do tego wkłady zakupić? Będę wymieniać je pierwszy raz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
enigma17 7 Zgłoś odpowiedź Napisano 26 Sierpień 2014 Wkłady liniowe: sediment i węglowy i do tego korpus na żywicę DI Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pokson 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 2 Wrzesień 2014 Wkłady liniowe: sediment i węglowy i do tego korpus na żywicę DI Tak, rozumiem, ale mi chodzi o to czy te wkłady maja taki sam rozmiar wszystkie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
enigma17 7 Zgłoś odpowiedź Napisano 2 Wrzesień 2014 To co na zdjęciu pokazane...tak, korpus na żywicę lepiej wziąć większy... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach