Jacek56 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 8 Marzec 2009 Witam, Poszukuje pompy do wzmocnienia cyrkulacji w 450ltr zbiorniku. Obecnie sa tam dwie Turbelle nanostream 6045 i tworza sie martwe strefy i trzeba cos dolozyc.Upatrzylem sobie te dwie jak w temacie ale nie moge sie zdecydowac. Czy jest moze ktos kto je uzytkuje i podzieli sie opinia na temat trwalosci, jakosci wykonania, dostepnosci czesci zamiennych i kultury pracy. Pozdrawiam Czy moze ktos juz tuningowal pompy nanostream tak jak amerykanie na reefcentral? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jaro37 5 Zgłoś odpowiedź Napisano 9 Marzec 2009 Ja tuningowalem Nano stream 6045 i 6055.Z pompa Hydor magnum 6 tez mam do czynienia,pompa cichutenka ,bezawaryjna jak narazie,pracuje ok pol roku. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kosek 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 9 Marzec 2009 Ja tuningowalem Nano stream 6045 i 6055.Z pompa Hydor magnum 6 tez mam do czynienia,pompa cichutenka ,bezawaryjna jak narazie,pracuje ok pol roku. Na czym polega tuning 6045 jeśli można wiedzieć? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hajtaler 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 9 Marzec 2009 no wlasnie bo mam 2 180l, moze da sie jakos skrecic po tym tuningu bo rwaca rzeke mam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jacek56 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 9 Marzec 2009 @jaro37 Czy mozesz zrobic i zamiescic zdjecia ztuningowanej pompy? Ciekaw jestem czy skrociles wylot i zrobies naciecia w na wylocie pompy? Czy tez jeszcze wycinales cos wewnatrz korpusu? Ktora pompe bys polecil? Np. gdybys musial cos dokupic to co bys wybral? @hajtaler Po tuningu bedziesz mial Niagare w akwa. W/g amerykanow wydajnosc pompy rosnie i to znacznie. Pozdrawiam Jacek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jaro37 5 Zgłoś odpowiedź Napisano 9 Marzec 2009 Ja tam wcale niagary nie mam w akwarium,wiec wcale tak duzo wydajnosc nie wzrasta. @Jacek56 dokup pompe Tunze bo bedzie bardziej pasowac do tych nanostreamow niz Hydor coralia magnum. Jesli chodzi o tuning moich pomp,to zrobilem calkowity tuning tak jak na stronie -reefcentral. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jacek56 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 9 Marzec 2009 @jaro37 Bardzo dziekuje. A co do tuningu 'niewarta skorka wyprawki'. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach