Skocz do zawartości
Jacek56

Koralia Magnum 6 kontra Turbelle Stream 6085

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Poszukuje pompy do wzmocnienia cyrkulacji w 450ltr zbiorniku. Obecnie sa tam dwie Turbelle nanostream 6045 i tworza sie martwe strefy i trzeba cos dolozyc.Upatrzylem sobie te dwie jak w temacie ale nie moge sie zdecydowac.

Czy jest moze ktos kto je uzytkuje i podzieli sie opinia na temat trwalosci, jakosci wykonania, dostepnosci czesci zamiennych i kultury pracy.

Pozdrawiam

Czy moze ktos juz tuningowal pompy nanostream tak jak amerykanie na reefcentral?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tuningowalem Nano stream 6045 i 6055.Z pompa Hydor magnum 6 tez mam do czynienia,pompa cichutenka ,bezawaryjna jak narazie,pracuje ok pol roku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tuningowalem Nano stream 6045 i 6055.Z pompa Hydor magnum 6 tez mam do czynienia,pompa cichutenka ,bezawaryjna jak narazie,pracuje ok pol roku.

Na czym polega tuning 6045 jeśli można wiedzieć?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no wlasnie bo mam 2 180l, moze da sie jakos skrecic po tym tuningu bo rwaca rzeke mam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@jaro37

Czy mozesz zrobic i zamiescic zdjecia ztuningowanej pompy? Ciekaw jestem czy skrociles wylot i zrobies naciecia w na wylocie pompy? Czy tez jeszcze wycinales cos wewnatrz korpusu?

Ktora pompe bys polecil? Np. gdybys musial cos dokupic to co bys wybral?

@hajtaler

Po tuningu bedziesz mial Niagare w akwa. W/g amerykanow wydajnosc pompy rosnie i to znacznie.

Pozdrawiam

Jacek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tam wcale niagary nie mam w akwarium,wiec wcale tak duzo wydajnosc nie wzrasta.

@Jacek56 dokup pompe Tunze bo bedzie bardziej pasowac do tych nanostreamow niz Hydor coralia magnum.

Jesli chodzi o tuning moich pomp,to zrobilem calkowity tuning tak jak na stronie -reefcentral.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@jaro37

Bardzo dziekuje. A co do tuningu 'niewarta skorka wyprawki'.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi