Luki 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 4 Marzec 2009 Witam wszystkich, Chciałem zaprezentować swój nowy zbiorniczek. Wymiary 61x41x48wys, ok. 120L Cyrkulacja: 1 x 3200L/h Koralia, 1 x 400L/h juwel, dojdzie jeszcze prawdopodobnie Koralia 2 Filtracja: ok. 21kg LR, 9kg LS, odpieniacz PS300 Oświetlenie: 2 x 24W T5, 2 x 24W PC AM, 1 x 24W Osram blue Zalane w sobote Fotka z dzisiaj: pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
troterek 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 5 Marzec 2009 bardzo ladnie ale czy czyścik magnetyczny nie jest wlożony na odwrot pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
chimba 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 5 Marzec 2009 ladne ale pozbylm sie tego filtra juwela bo zajmuje niepotrzebinie miejsce w akwarium. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Luki 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 5 Marzec 2009 ladne ale pozbylm sie tego filtra juwela bo zajmuje niepotrzebinie miejsce w akwarium. Hmm niby tak, ale tam schowane są gadżety typu - odpieniacz, grzałka, czujnik temp. noi pompka . Dzisiejsze fotki z dodatkowa pompka - teraz 3200+2400+400L/h ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PITER1 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 5 Marzec 2009 Luki odwróć sobie czyścik będzie Ci lepiej Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotr34 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 6 Marzec 2009 Czesc Woda już klarowna!! Całość prezentuje się swietnie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marsini 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 21 Marzec 2009 Witam Luki, Poznaje to akwarium - czy to nie jest JUWEL LIDO 120? Mam takie same (w tym momencie słodkowodne) ale do wakacji planuje zmienić na solniczkę. Mam pytanie w temacie pozostałości po wewnętrznym filtrze. Pisałeś wcześniej że wsadziłeś tam odpieniacz i pare innych pierdułek. Czy zabudowanie odpieniacza nie będzie miało jakiś negatywnych skutków? Pytam bo też planowałem tak zrobić ale kodzy z innego fora odradzili mi takie rozwiązanie. Może ktoś bardziej doświadczony mógłby mi odpowiedzieć na to pytanie. Może dowiercenie kilku otworów w obudowie po filtrze załatwiło by sprawe? Dzieki za odpowiedź i pozdrawiam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Luki 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 22 Marzec 2009 Witam Luki, Poznaje to akwarium - czy to nie jest JUWEL LIDO 120? Mam takie same (w tym momencie słodkowodne) ale do wakacji planuje zmienić na solniczkę. Mam pytanie w temacie pozostałości po wewnętrznym filtrze. Pisałeś wcześniej że wsadziłeś tam odpieniacz i pare innych pierdułek. Czy zabudowanie odpieniacza nie będzie miało jakiś negatywnych skutków? Pytam bo też planowałem tak zrobić ale kodzy z innego fora odradzili mi takie rozwiązanie. Może ktoś bardziej doświadczony mógłby mi odpowiedzieć na to pytanie. Może dowiercenie kilku otworów w obudowie po filtrze załatwiło by sprawe? Dzieki za odpowiedź i pozdrawiam. Tak, jest to LIDO 120. W "kominie" zamontowany jest odpieniacz ps300, grzalka, pompa juwel 400l/h, czujnik dolewki, czujnik temp. Jezeli chodzi o odpieniacz w komienie to wydaje mi sie, ze przeplyw jet dosyc dobry, przeciez jest tam zamontowana pompa cyrkulacyjna, ktora miesza tam wode, tak wiec odpieniacz ma caly czas obieg wody. pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Luki 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 5 Kwiecień 2009 kilka nowych fotek.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
czerest 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 6 Kwiecień 2009 Jest OK .Osobiście dałbym Euphyllie w niższe partie zbiornika a nie tak wysoko . Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Luki 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 10 Maj 2009 mały update.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jaro37 5 Zgłoś odpowiedź Napisano 10 Maj 2009 Hepatus w 120l,co to za moda na pokolce w nanorafkach ostatnio nastala? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ocelocik 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 10 Maj 2009 Poki ten Hepatus jest wielkosci blazenka nie widze nic strasznego w nim w takim akwarium. Byleby miec swiadomosc, ze za pol roku - rok akwarium zrobi sie zdecydowanie za male. A zbiornika ladny - wyjatkowo schludny :smile: Widac dbala reke akwarysty. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Luki 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 10 Maj 2009 Jeżeli chodzi o hepatusa to jest mniejszy od błazenków. A pewnie zanim podrośnie to ja powiększe akwarium :smile: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
smithpl 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 10 Maj 2009 Luki , co masz centralnie na srodku ( zielone ) :-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Luki 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 10 Maj 2009 Luki , co masz centralnie na srodku ( zielone ) :-) seriatopora Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach