Skocz do zawartości
Bartek1080

Driver Led 175-1400 mA od DarekL Sterowanie

Rekomendowane odpowiedzi

witam  

potrzebna mi pomoc z Driverem led 175-1400 mA od DarekL z allegro a dokładniej pod pasek 6 X RB który ma maksymalny prąd 1000 mA tak więc chce driver ustawić na 950 mA

według instrukcji Drivera trzeba zlutować zworki pierwsza stała dająca 175 mA następna 175 mA i kolejne 3 mają po 350 mA odpowiednia ilość zlutowania daję potrzebny nam prąd dodatkowo jest Potencjometr SMD

zrobiłem tak połączyłem zworki 175 + 175 + 350 +350 co daje razem 1050 mA i che skorygować potencjometrem na 950 mA i jak to zrobić jak sprawdzić jaki obecnie jest prąd na driverze 

podpoiłem driver do zasilania 24V połączyłem sterownik i ustawiłem 100% mocy podłączyłem miernik + do + i - do - na driverze w pozycji out i miernik nic nie pokazał gry podpiąłem Ledy zaświeciły bez problemu 

tak więc jak wysterować Driver za pomocą SMD skoro miernik nie pokazuje żadnego napięcia ??

a może nie bawić się SMD i po prostu zostać przy kombinacji zworki np

175+350+350 co da 875 mA ale czy to nie będzie mało dla Led o max 1000 mA ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bo miernik trzeba ustawić na pomiar prądu i wtedy mierzyć, bo driver ma za zadanie "pilnowanie" prądu na tym samym poziomie niezależnie od ilości podłączonych ledów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ok zlutowałem zworki 175+175+350+350 i powinno wyjść 1050 mA podłączam driver d zasilacza i na wyjściu po ustawieniu miernika na np 10A powinien pokazać mi jaki płynie prąd a nie pokazuje nic są same 000 czy muszę to sprawdzić pod obciążeniem ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bartek,Nie zauważysz różnicy.

Edytowane przez komarek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi