skala 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 12 Czerwiec 2014 Witam wzystkich zarażonych. Chciałbym wam przedstawić już trzecie swoje akwarium morskie, Wszystko zaczęło się ponad dwa lata temy od 45L, póżniej było 112L+sump 22L. Choroba niestety szybko postępuje i 112L zaczęło być ciasne. Przy okazji remontu pokoju gdzie stoi akwarium powstał nowy projekt: -akwarium 60x50x50 150L komin ścięty w rogu trzy otwory -sump 50x30x30 45L 3 komory -pompa obiegowa Red Devil 2000 -odpieniacz Reef Octopus nw110 -owietlenie jest 3x24W T5 + 21W led cree będzie i tu mnie musicie upewnić w moim przemyśleniach 150W hqi aquamedic 16000k +2x24W T5 blue actinc Obsada 2x błazenek 1x chromis 1xkardynał 1x krewetka czyszcząca 1xkrewetka wundermanii 1xślimak turbo Korale montipora talerzowa czerona i zielona montipora czerwona, brązowa zielona i jakby niebieska ocopora niebieska poclipora coś jakby niebieska seriatopora histerix różowa culstrea zielona miękkie od zoa po xenie i kilka różnych falujących gatunków W akwarium używam soli Kenta podmiana 10% co tydzień do tego dochodzi Magnez z Kent Reef pack fundamental Phosguard co miesiąc zmieniany na nowy KoralAcid KZ Bakterie Seachem stability (sorry za błęby w pisowni nazw korali i produktów, nie chce mi się sprawdzać w google każdy wie o co chodzi) zaraz po przekładce sump całość pozdrawiam wszystkich Skała Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
juwewaldi 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 13 Czerwiec 2014 za mały zbiornik na tyle pomp cyrkulacyjnych jedna wystarczy,reszte wyjmij,więcej miejsca sie zrobi i prąd oszczędzisz,a i korale się bardziej napompują Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tuptus 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 13 Czerwiec 2014 Po co Ci zawór na pompie? Mam taka lampeczkę o jakiej myślisz, powiem Ci że fajna zabawka i można tanio kupić. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
skala 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 14 Czerwiec 2014 Hej Apropo pomp mam bodajże 2 x jvp100 2000l i koralie nano I za cholere nie moge ustawić cyrkulacji dopuro przy 3 szt jakos to wygląda Z hqi 150w chyba zrezygnuje nie ta barwa jak dołożyłem 2x24w t5 Jedna niebieska druga actinic to i tak giną i wygląda trochę za mało niebiesko Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
skala 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 28 Kwiecień 2015 Siema Akwarium Ciągle funkcjonuje, ale do końca roku chyba nie wytrzyma . Jest pomysł jest zgoda żony. Myslę nad 100(120)x50x50 8x39W typowo SPS Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
R.I.P 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 28 Kwiecień 2015 Obecna kosteczka też jest niczego sobie - mnie się bardzo podoba. PK Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach