Bartek1080 2 Zgłoś odpowiedź Napisano 18 Maj 2014 witam w planach miałem zakup Led Cree w Maritex red orange Zielony czerwona ale niestety nie mają ich i chyba nie wznowią sprzedaży czy mocie podpowiedzieć co zamówić na zastępstwo ?? najbardziej zależy mi na modułach wielokątnych bo pod takie mam przygotowane miejsce na radiatorze Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sylwekg 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 19 Maj 2014 a tutaj nic nie znalazłes http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=34352018 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bartek1080 2 Zgłoś odpowiedź Napisano 19 Maj 2014 mają tylko zieloną czerwona i red orange niestety nie ma Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jaro37 5 Zgłoś odpowiedź Napisano 20 Maj 2014 http://www.neoled.com.pl/diody_led_helixeon_star.jpg Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sylwekg 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 20 Maj 2014 http://www.neoled.com.pl/diody_led_helixeon_star.jpg tylko że to nie cree tylko power ledy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jaro37 5 Zgłoś odpowiedź Napisano 20 Maj 2014 No i co z tego że nie cree,w firmowych czerwone tez nie sa od cree. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sylwekg 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 21 Maj 2014 No i co z tego że nie cree,w firmowych czerwone tez nie sa od cree. w których firmowych montowane są te diody co podałeś,lamp jest sporo i znalazłem tylko na cree lub własnej produkcji więc podaj linka do tych diod w firmowych lampach Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jaro37 5 Zgłoś odpowiedź Napisano 21 Maj 2014 Gdzie widziałes diody hyper red Cree,są co najwyzej Osram oslon hyper red, ale na pewno nie Cree. Sa montowane w lampach GHL Mitras i Eco tech Marine Radion XR30w PRO. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sylwekg 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 21 Maj 2014 Gdzie widziałes diody hyper red Cree,są co najwyzej Osram oslon hyper red, ale na pewno nie Cree. Sa montowane w lampach GHL Mitras i Eco tech Marine Radion XR30w PRO. ale miałeś dać linka do firmowych lamp gdzie są montowane te ledy które linkowałeś wyżej a nie piszesz o ledach osram i bardzo dobrze wiem że są montowane diody osram a nie te co ty pokazałeś.Co do cree to przejrzyj sobie Przemka lampy i na pewno jak to Ty napisaleś są cree http://www.pacific-sun.eu/new/index.php?option=com_content&view=article&id=94&Itemid=194 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bartek1080 2 Zgłoś odpowiedź Napisano 25 Maj 2014 no ok panowie nadal szukam zastępstwa Led cree red orange Zielony czerwona a może ktoś ma na zbyciu któreś z nich Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bartek1080 2 Zgłoś odpowiedź Napisano 21 Czerwiec 2014 witam z ledami problem rozwiązany potrzebna mi teraz pomoc w Driverem led 175-1400mA od DarekL a dokładniej pod pasek 6XRB mam maksymalny prąd 1000 mA tak więc chce driver ustawić na 950 mA według instrukcji Drivera trzeba zlutować zworki pierwsza stała dająca 175mA następna 175 mA i kolejne 3 mają po 350 mA odpowiednia ilość zlutowania daję potrzebny nam prąd dodatkowo jest Potencjometr SMD zrobiłem tak połączyłem zworki 175 + 175 + 350 +350 co daje razem 1050 mA i che skorygować potencjometrem na 950mA i jak to zrobić jak sprawdzić jaki obecnie jest prąd na driverze podpoiłem driver do zasilania 24V połączyłem sterownik i ustawiłem 100% mocy podłączyłem miernik + do + i - do - na driverze w pozycji out i miernik nic nie pokazał gry podpiąłem Ledy zaświeciły bez problemu tak więc jak wysterować Driver za pomocą SMD skoro miernik nie pokazuje żadnego napięcia ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bartek1080 2 Zgłoś odpowiedź Napisano 22 Czerwiec 2014 ostatni post umieszczę w nowym wątku "Driver Led 175-1400mA od DarekL" ten temat do zamknięcia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach