78yanke 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 18 Luty 2009 @ Bigwalker no ładny zakup Ci powiem zrobiłeś. Teraz będę wiedział u kogo szukać jeśli będę czegoś potrzebował. ja dziś zamówiłem płytę meblową, żeby okręcić stelaż. Znajomy ma mi udostępnić stolarnię za pare piwek. Muszę tylko zmusić moją żoneczkę architekta niech mi mebelek zaprojektuje. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bigwalker 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 18 Luty 2009 Spoko,jak Ci zabraknie to daj znać Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Konrad B 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 18 Luty 2009 Jak ktoś potrzebuje wiecej , to do piatku wysyłam zamówienie do producenta na związki chemiczne , dostępne opakowania to 1, 5 ,10 i 20 kg ceny zależne oczywiście od wielkości opakowań pzy CaCl2 możliwość wyboru " bezwodny , lub 2hydrat , dostawę będe miał we wtorek przyszłego tygodnia wiec wtedy mógłbym porozsyłać , zainteresowanych prosze na pw pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dany 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 19 Luty 2009 NaHCO3-40kg CaCl2 x 6H2O_40kg Na parę miesięcy powinno wystarczyć Kupujesz CZDA czy tylko CZ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bigwalker 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 19 Luty 2009 Kupuję czysty Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomajk 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 8 Październik 2009 Będąc ostatnio w Gdyni zakupiłem komplecik na 3X5L preparatów do Ballinga firmy Tropic Marin. Dziś zrobiłem roztwory i przyznam, że choć wiele styczności nie miałem z proszkami do tej metody to zawarte w tym zestawie prochy rozpuściły się REWELACYJNIE. Dla porównania miałem komplet prawdopodobnie z POCHu oraz duży zestaw Fauna Marin. Przyznam, że najgorzej było rozmieszać proszki z FM, roztwór magnezu zrobił się ciepły i wytrącił się osad, co prawda czysty biały, ale sporo tego. Węglan czyli 2 prawie nie możliwy do rozpuszczenia całkowicie, CaCl2 jak cię mogę, ale bez szału lekki brunatny osad pozostał. Tak więc miłe zaskoczenie z tym zestawem z TM, niestety nie znam ceny, jeśli jednak będzie jakaś rozsądna, to godne polecenia jeśli chodzi o przygotowywanie preparatów. Płyn w każdym z pojemników czyściuteńki, żadnych osadów czy problemów z rozpuszczaniem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
snocho 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 8 Październik 2009 Bio-Calcium Liquid Refill 3x5l kosztuje 95,00zł. Nigdy nie stosowałem ballinga u siebie, więc rzadko to sprowadzam. Preparaty do ballinga Tropic Marin nie mogą być z złe z bardzo prostej przyczyny. Jako chemik w Tropic Marin pracuje Hans Werner Balling... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
thcskiba 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 8 Październik 2009 Dl mniejszych baniaków lub bardziej leniwych jest wersja juz rozlana w 1l pojemniki Bio-Calcium Actif Liquid Zestaw składa się z pojemników 3x1l Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach