78yanke 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 16 Luty 2009 Dziś dzwoniłem do firmy zajmującej się dystrybucją odczynników chemicznych w celu zakupienia odczynników do ballinga - okazało się, że firma ta nie prowadzi sprzedaży dla osób prywatnych. Może wy znacie jakieś firmy gdzie można by było zamówić potrzebne współczynniki... Dzięki na informacje. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dany 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 16 Luty 2009 Skąd jestes?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
78yanke 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 16 Luty 2009 Białystok - kompletuję właśnie chemię niezbędną do prowadzenia baniaka i od razu zaczynają się schody. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bigwalker 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 16 Luty 2009 Popytaj znajomych,może ktoś prowadzi działalność gosp.i będzie mógł zamówić prochy na swoją firmę. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AdamB 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 16 Luty 2009 Popytaj znajomych,może ktoś prowadzi działalność gosp.i będzie mógł zamówić prochy na swoją firmę. To juz chyba nie takie proste Klania sie REACH i ustawa o ochronie srodowiska Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adam_M 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 16 Luty 2009 Sprawdź tu: Alchem ul. Włościańska 58 15-199 Białystok tel. 085 653 87 65 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
78yanke 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 16 Luty 2009 @ Adam_M - dzwoniłem - chyba pani piła właśnie kawusie, bo coś mlaskała i siorbała , a na koniec powiedziała mi, że oni prowadzą sprzedaż tylko dla firm po wcześniejszym przysłaniu faksu z danymi firmy... zresztą już zauważyłem, że działajace w Białymstoku firmy mają dziwne podejście do robienia "interesów" - komuna się już jakiś czas temu skończyła a niektórzy nadal myślą, że czy się stoi czy się leży to wypłata się należy... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adam_M 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 16 Luty 2009 Napisz mi na priv co potrzebujesz to ci zamówię i tak muszę uzupełnić chemie dla siebie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kosek 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 16 Luty 2009 78yanke sprawdź w Erybce. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
78yanke 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 16 Luty 2009 @ Kosek - dzięki. Bardzo cenna informacja. @ Dany - dzięki za podanie adresu w Krakowie, ul. Mostowa. Podobno dla akwarystów sprzedają odczynniki. Zaraz powstanie mała baza danych Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Martin 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 16 Luty 2009 http://www.allegro.pl/item549149307_metoda_ballinga_balling_komplet_preparatow.html Odważony zestaw. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bigwalker 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 16 Luty 2009 Adam B. do zamówienia wystarczy regon,krs,nip,dzwoniłem,pytałem:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
chimba 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 16 Luty 2009 na allegro sa masz juz odwazone gotowe. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bigwalker 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 16 Luty 2009 zgadza się tylko cena 100 razy wyższa na allegro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
78yanke 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 16 Luty 2009 @ Bigwalker dokładnie tak samo pomyślałem. Ja odczynniki zamówiłem w jednym ze sklepów internetowych zajmujących się akwarystyką morską. Mam nadzieję, że będą dobrej jakości. Generalnie wszystko idzie w dobrą stronę. Teraz zaczynamy poszukiwania fajnej skały Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bigwalker 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 18 Luty 2009 Dzisiaj kupiłem prochy w hurtowni w Gdańsku.Za 80kg zapłaciłem 1400zł Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Konrad B 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 18 Luty 2009 Bigwalker a co kupiłes za te 1400 zł jakbys mógł wymienic byłbym wdzięczny , oczywiście chciałbym wiedzieć dokładnie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bigwalker 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 18 Luty 2009 NaHCO3-40kg CaCl2 x 6H2O_40kg Na parę miesięcy powinno wystarczyć Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach