Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

postaw jak największe  :)

oczywiście byś wytrzymał finansowo :)

Też bym 25 tysiaczków chciał mieć. Ale niech kolega nasz się na małym nauczy najpierw. Mniej go to będzie kosztowało. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też bym 25 tysiaczków chciał mieć. Ale niech kolega nasz się na małym nauczy najpierw. Mniej go to będzie kosztowało. 

to jest ogólnie 13 baniaków -   największy baniak ma 2000L 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aha sklep rozumiem. Szkoda, że nie 1 taki wielki.  Ale nie róbmy off topa bo nas modzi ze skóry obedrą. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak czy siak czym większy baniak tym więcej możliwości :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak czy siak czym większy baniak tym więcej możliwości :)

wiem wiem ale w domu mało miejsca 200l to maximum chyba że by sie przemeblowanie zrobiło to 300l  :bunny: i widze że z tarnowa jestes milutko

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zgadza się większe akwarium to większe koszty ale też i utrzymanie równowagi biologicznej łatwiejsze. Tylko w morskiej jest "trochę" skala wielkości przesunięta w górę w stosunku do słodkowodnej. W morskiej 100 litrów to praktycznie jeszcze piko rafka ;-) 

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zgadza się większe akwarium to większe koszty ale też i utrzymanie równowagi biologicznej łatwiejsze. Tylko w morskiej jest "trochę" skala wielkości przesunięta w górę w stosunku do słodkowodnej. W morskiej 100 litrów to praktycznie jeszcze piko rafka ;-) 

wiem ale czy w 100l dojrzalym akwa można mieć mandaryna 2 błazenki 1 garbik i apogon?? czy za dużo? czy może być jeszcze kilka czy nie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tego co wiem to mandaryn wymaga nawet nie djrzałego tylko baaardzo dojrzałego akwarium z dużą iloscią żyjątek w skale które stanowią sporą cześć  jego menu i ogólnie jest rybą trudną. A co do obsady to zalezy od systemu oczyszczajacego. Ja w swojej 112 mam parę błaznów, śliza - też ciekawe ryby polecam maja wiele odmian, 4 chromiasy a miałem do niedawna jeszcze tomentosusa. O krewetkach i koralowcach już nawet nie wspomnę. Więc troche życia da się tam zmieścic.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tego co wiem to mandaryn wymaga nawet nie djrzałego tylko baaardzo dojrzałego akwarium z dużą iloscią żyjątek w skale które stanowią sporą cześć  jego menu i ogólnie jest rybą trudną. A co do obsady to zalezy od systemu oczyszczajacego. Ja w swojej 112 mam parę błaznów, śliza - też ciekawe ryby polecam maja wiele odmian, 4 chromiasy a miałem do niedawna jeszcze tomentosusa. O krewetkach i koralowcach już nawet nie wspomnę. Więc troche życia da się tam zmieścic.

Dziękuje za odpowiedź ciotka mi w lecie akwa przywiezie używane to sie morskie zrobi  :banana:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ej ty masz sklep zoologiczny z akwarystyką morską w tarnowie ? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi