Skocz do zawartości
Prospero

[152L] ReefScape - Pierwszy Słony Słoik Wody

Rekomendowane odpowiedzi

Wskaż mi błąd - będę wdzięczny. Chętnie się czegoś nowego dowiem/nauczę :) przyda się na przyszłość. A tak przy okazji to jak wytłumaczysz te same problemy u pozostałych moich kolegów? Wszyscy mieszkamy w jednym mieście i wszyscy doświadczamy tych samych problemów. Używamy różnych soli od IO przez RC po RedSea a jednak problemy te występują u każdego jednak każdy z nas walczy z tym inną metodą.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

JBhg.jpg

Baniaczek na szybko z boku ).gif

KBhg.jpg

... i za dnia.

Mała kosmetyczna zmiana. Skała z lewej się lekko... rozpadła więc została zsunięta do prawej a obie lekko poszły do środka baniaka i wyszło jak wyszło.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

RHtg.jpg

Troszkę białego. Za dużo nie mogę bo buro wychodzi :P ale może później się bardziej przyłożę do fotki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mazarrami też za dużo białego nie można, 30-35% max bo też robi się buro. Mazarra ładnie wszytko równo doświetla a ... Kisiel :) robi piękne cienie! Na fotkach wychodzi to dość ciemno niestety.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mxSg.jpg

Koralik po godzinie świecianie Kessilem szt. 1 (A360). Na potrzeby fotki dodałem ciut białego światła aby kolory nie były przekłamane. Cukier dopiero się przeciąga po śnie :)

BTW. Kolorki sponsoruje sól Rafowa firmy Aquaforest :)

Edytowane przez Prospero

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Super zbiornik :) świetne fotki :) czym focisz? Ja od jakiegoś czasu walczę ze swoim aparatem ale nie mogę jakoś fajnej fotki zrobić :/ kolory mi "oszukane" wychodzą ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi