silver200 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 27 Styczeń 2009 Witam. Wczoraj po odłączeniu od zasilania pompka od odpieniacza nie pieniła i wydawała jakieś dziwne dźwięki, jak by coś tam się dostało, po odkręceniu, rozebraniu nie zauważyłem żadnych niepokojących śladów, umyłem ją i po złożeniu podłączyłem i zaczęła działać jak należy, jednak po chwili zrobiła się głośniejsza, jednak pieni jak poprzednio. Więc dziś zadzwoniłem do sklepu i cena jaką usłyszałem za taką pompkę trochę nie przeraziła, czy mogę zastosować jakąś inną pompkę, a która nie zmniejszy wydajności odpieniacza? i czym sie różni pompka która jest obecnie w odpieniaczu od pompki aquabee 2000/1 poza poborem prądu? bo domyślam się, ze juz powinienem się juz z nią pożegnać? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
miki 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 27 Styczeń 2009 Podejrzewam ze pobór będzie taki sam . ta grupa pomp ma IMO taki sam silnik, różnią się tylko wirnikiem i w zależności o odporu zużywa odpowiednią moc ( do max chyba 38W) . możesz kupić zwykłą 2000/1 wykorzystać silniki i wirnik ( oczywiście ściągasz łopatki i zakładasz igłe od starego wirnika ) i w ten sposób masz nówke pompę. pozdr Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
chimba 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 27 Styczeń 2009 no wlasnie kup zwykla lopatke aquabee o takiej samej mocy jak masz przeloz wirnik i po zawodach masz nowe pompe spowrotem. Sprobuj jeszcze raz porzadnie wymyc swoja wyciagnij wirnik i wymy ja porzadnie przeplucz pd bierzaca woda. Moze cos wpadlo do srodka. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
thcskiba 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 28 Styczeń 2009 Jesli szukasz czesci zamiennych zobacz dobrze ktory masz model Nowy rozni sie wykonaniem oski ktora jest juz w tym modelu na stale z wirnikiem inaczej tez wygladaja panewki Tak jak napisal Miki pompa 2000/1 jest mocniejsza ale mozesz smialo ja zalozyc do swojego odpieniacza Silnik jest inny wiem bo wlasnie na dniach testowalem nowa 2000AS i 2000/1 wirniki sa idealnie te same Motor w AS jest slabszy i ma inna konstrukcje komory tloczacej ( wydaje mi sie ze jest to motor od UP 2000 18 watowy ) Wlasnie mialem ten problem ze motor AS nie chcial sie zalaczac po zaniku napiecia w odpieniaczu z tym ze glebokosc zanurzenia to okolo 20cm po zalozeniu motoru od 2000/1 koniec z tym problemem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
silver200 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 28 Styczeń 2009 Ja mam 2000/AS i moc 11W w takim razie zrobię tak jak pisał Miki, dzisiaj pompa ucichła, wiec juz tak mi sie nie pali, ale w każdym bądź razie niedługo będę zmieniał, żeby uniknąć takich sytuacji;) dzieki za pomoc i jeszcze jedno pytanie- czy są jakieś reguły dotyczące czasu wymiany poszczególnych elementów pomp lub całych pomp w odpieniaczach i nie tylko? np co rok wymienic wirnik, a co dwa lata pompe w całości? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
miki 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 28 Styczeń 2009 UP 2000/1 jak dobrze pamietam po załozeniu igły od AP APF600 pobiera około 16W Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
silver200 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 28 Styczeń 2009 to w sumie nie dużo wiecej;) więc jak najbardziej pasuje:) i koszty robią się rozsądne;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
juwewaldi 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 29 Styczeń 2009 mam pytanie,mam taki sam odpieniacz i pompa up 2000AS,ale 10wat,jak to mozliwe?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
silver200 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 29 Styczeń 2009 to juz chyba trzeba by delteca zapytać, ale wydaje mi się, ze w trakcie produkcji zakładali różne pompy, wszystkie pasują, a pewnie różnią sie szczegółami (drobnymi szczegółami) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
miki 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 29 Styczeń 2009 te drobne szczegóły to etykiety , to chyba podstawowa róznica Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
silver200 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 29 Styczeń 2009 Bardzo możliwe, ale dzięki temu można się pochwalić, ze "udoskonalamy" nasz produkt;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
thcskiba 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 29 Styczeń 2009 Bardzo możliwe, ale dzięki temu można się pochwalić, ze "udoskonalamy" nasz produkt;) Z tym udoskonaleniem to raczej im nie wyszlo Teraz mialem odpieniacz do ktorego zakladalem nowy model 2000AS i za diabla nie chcial wystartwac przy zanurzeniu 20 cm rece mi opadaly dopiero jak zmniejszylem dysze na super mala startowala ale za to piana byla mega licha Ale mam tez stary model 2000AS chodzi w turboflotorze i ma juz z 4 lata Po wsadzeniu do odpieniacza ruszala za kazdym razem !!!! i to z duza dysza Obie pompy mialy ten sam motor 10W Czyli zmiana lozyskowania pompy nie wyszla chyba im na dobre Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach