Skocz do zawartości
Rebciu

Forum problem

Rekomendowane odpowiedzi

Sprawa głownie do Tomka - nie wiem o co chodzi :pardon: piszę na macu (system mac os X 10.5.6), przeglądarka - safari i od dłuższego czasu mam problemy przy pisaniu. Często zamiast spacji pojawia się gwiazdka i np. dzisiaj chciałem napisać "ty", a w poście pojawia się "tym". Edycja postu pomaga przy gwiazdkach ale na "ty-tym" nic nie pomaga. Czy ja mam gdzieś coś źle ustawione?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm dziwna sprawa... Ten post napisałem przez najnowszą Safari i wygląda ok.

Jak rozumiem wcześniej nie miałeś problemów z pisaniem? Od kiedy mniej, więcej one występują?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wydaje mi się, że od zmiany oprogramowania na jakim jedzie forum. Nie zawsze występuje ten problem ale ewidentnie coś*jest nie tak z "fontami". Na innych forach tego nie zauważyłem, a piszę regularnie na pięciu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Forum działa na tym silniku od grudnia 2007. Jedyne co było robione to aktualizacje do nowszych wersji.

Przykładowo zeovit.com i reefcentral (pewnie m.in na nich piszesz) mają ten sam skrypt, ale w troche starszych wersjach.

W weekend zrobię aktualizację, może to coś da.

btw, używasz najnowszej wersji Safari ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Safari jest aktualizowane na bieżąco (teraz mam wersję 3.2.1). Chyba trochę*przesadziłem z tym czasem :) Myślę, że problemy zaczeły się pojawiać*jakieś 3-4 miesiące temu. Ostatnio jestem mocno zakręcony - córka mi się urodziła parę miesięcy temu i człowiek chodzi ciągle niewyspany :good:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mógłbym Cię prosić o mały teścik, jeżeli to nie był by duży problem, zainstaluj Firefoxa lub Operę dla Mac'a i spóbuj wejść na forum i napisać post.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi