trike3 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 2 Luty 2014 Kurcze a co z SPS ?? przeżyją korale tak długie zaciemnienie?? Co z karmieniem w tym okresie ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
to1mas 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 2 Luty 2014 Nic im nie bedzie. Ryby dobrze nakarm i zaciemnaj akwarium. Ja owijałem czarnym streczem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AdrianPotocki 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 2 Luty 2014 Nie zaciemniaj akwarium - tylko sie skup na stabilnych parametrach. Masz rozjazd KH i CA. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
to1mas 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 2 Luty 2014 Rozjazdu to on raczej dużego nie ma Ca 440 i Kh 6,1 to raczej nie jest żle. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
trike3 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 4 Luty 2014 Mimo wszystko bronię się przed zaciemnieniem akwarium na tak długo, spróbuję poszukać przyczyny, Jedno co nie daje mi spokoju to RO. Po nalaniu do wiadra 0 PPM po tygodniu 1 ppm w bance z dolewka 7 ppm i tu dziwne na wyjsciu z dolewki 14 ppm Coś mi tu nie gra Macie jakieś pomysły ?? Pozdrawiam Marcin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiflu 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 4 Luty 2014 czym mierzysz PO4 ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
trike3 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 4 Luty 2014 Milwaukee Instruments Miernik fosforanów MW12. Takie coś Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiflu 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 4 Luty 2014 Czyli pomiar prawidłowy, ja z mojego doświadczenia zauważyłem, że dino mi się pojawia gdy skoczą mi fosforany wysoko a no3 mam bardzo nisko, w ciągu kilku dni zaczynają się pojawiać gluty, zredukuję po4 i sprawa ustępuje, ale jak widzę, pomiary masz raczej dobre, więc nie tu przyczyna. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach