Kubapom 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 26 Styczeń 2014 Witam, Na stronie www.morskie-akwarium.com jest pokazane, że teaniura lymma osiąga 25cm i może być trzymana w akwarium 250 l. Zamierzam sobie takie zakupić i czy teaniura lymma może tam żyć???. Dziekuje i pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mati123 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 26 Styczeń 2014 (edytowane) http://pl.reeflex.net/tiere/129_Taeniura_lymma.htm raczej na 250L to ona nie jest i jest trudna w hodowli Edytowane 26 Styczeń 2014 przez Mati123 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kubapom1 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 26 Styczeń 2014 Nie no bez przesady 10000l. jak jest na prawde bo nigdy nie uwierze ze dla takiej ryby 10000 Ile na serio? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
FoxRacing 2 Zgłoś odpowiedź Napisano 26 Styczeń 2014 Moim zdaniem a opieram je tylko i wyłącznie na podstawie obsetwacji słodkowodnych gatunków powierzchnia dna o wymiarach 150x 60 to minimum jeśli ma się rozwijać prawidłowo i nie zachowywać się dziwnie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kubapom1 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 26 Styczeń 2014 Ale ile potrzebuje teaniura lymma czy 250 l wystarczy????? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
FoxRacing 2 Zgłoś odpowiedź Napisano 26 Styczeń 2014 Jeśli przy zachowaniu wymiarów dna wysokość dasz na 28cm to tak.heh Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kubapom1 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 26 Styczeń 2014 No weście. Chce tylko wiedziec czy akwarium 250l jest dobre dla teaniura lymma Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
FoxRacing 2 Zgłoś odpowiedź Napisano 26 Styczeń 2014 (edytowane) Tak się zastanawiam. Przeżyć to i przeżyła by pewnie w 60L Tylko nierazi Cię trzymanie 25cm ryby w 250L? Ja w mniejszym 152L od roku mam Chromisa Viridisa i Synchiropus picturatus i ogólnie uważam , że i tak mogły by mieć więcej miejsca. Mam też 7cm Pokolca od 2 dni i już widzę , że jak się odkarmi ( przy nie foto ) To pójdzie do dużego zbiornika. Edytowane 26 Styczeń 2014 przez FoxRacing Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kubapom1 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 26 Styczeń 2014 Wiem. Uwielbiam tą płaszczke. Ale nie mam mozliwosci na akwarium 2000l. Chcialbym tylko wiedziec czy akwarium 250l jest dobre dla plaszczki Zapytam tak. Czy akwarium 250l jest dobre dla teaniura lymma??????? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
FoxRacing 2 Zgłoś odpowiedź Napisano 26 Styczeń 2014 (edytowane) W żadnej innej konfiguracji niż ta którą napisałem nieco w żarcie akwarium 250L nie nadaje się dla tej płaszczki. Edytowane 26 Styczeń 2014 przez FoxRacing Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kubapom1 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 26 Styczeń 2014 A jakies inne plaszczki moga zyc w takim akwarium? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
FoxRacing 2 Zgłoś odpowiedź Napisano 26 Styczeń 2014 (edytowane) Morskie napewno nie. A małe słodkowodne mają instynkt stadny wiec też odpadają. A czemu nie chcesz Antennariusa? Edytowane 26 Styczeń 2014 przez FoxRacing Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kubapom1 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 26 Styczeń 2014 Antenarius tez fajny ale lubie naj skrzydlice mureny plaszczki i rekiny. Wlasnie szukam jakiejs plaszczki wiem ze jest ich mnostwo ale jaka bylaby do akwarium 250l? Patrzylem tez na rekinki ale nic nie znalazlem moze ktos zna jakiegos rekinka do akwa 250l? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
FoxRacing 2 Zgłoś odpowiedź Napisano 26 Styczeń 2014 Czasem to się zastanawiam czy poważnie piszesz. Wrzuć tam mały gatunek skrzydlicy nawet ze 2 szt. i antennariusa. Nie masz miejsca na większy zbiornik? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kubapom1 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 26 Styczeń 2014 Miejsce mam na z 300l.Ale to zadna roznica i i tak za malo na plaszczke Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
FoxRacing 2 Zgłoś odpowiedź Napisano 26 Styczeń 2014 Więc wiesz już to co chciałeś. Musisz sam zadecydować. Jak chcesz to pisz na priv. Niezasmiecajmy forum. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach