Skocz do zawartości
Kubapom

Jak to jest z teaniura lymma

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Na stronie www.morskie-akwarium.com jest pokazane, że teaniura lymma osiąga 25cm i może być trzymana w akwarium 250 l. Zamierzam sobie takie zakupić i czy teaniura lymma może tam żyć???.

Dziekuje i pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie no bez przesady 10000l. jak jest na prawde bo nigdy nie uwierze ze dla takiej ryby 10000

Ile na serio?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moim zdaniem a opieram je tylko i wyłącznie na podstawie obsetwacji słodkowodnych gatunków powierzchnia dna o wymiarach 150x 60 to minimum jeśli ma się rozwijać prawidłowo i nie zachowywać się dziwnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak się zastanawiam. Przeżyć to i przeżyła by pewnie w 60L Tylko nierazi Cię trzymanie 25cm ryby w 250L?

Ja w mniejszym 152L od roku mam

Chromisa Viridisa i Synchiropus picturatus i ogólnie uważam , że i tak mogły by mieć więcej miejsca.

Mam też 7cm Pokolca od 2 dni i już widzę , że jak się odkarmi ( przy nie foto :) ) To pójdzie do dużego zbiornika.

Edytowane przez FoxRacing

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiem. Uwielbiam tą płaszczke. Ale nie mam mozliwosci na akwarium 2000l. Chcialbym tylko wiedziec czy akwarium 250l jest dobre dla plaszczki

Zapytam tak. Czy akwarium 250l jest dobre dla teaniura lymma???????

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W żadnej innej konfiguracji niż ta którą napisałem nieco w żarcie akwarium 250L nie nadaje się dla tej płaszczki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Morskie napewno nie. A małe słodkowodne mają instynkt stadny wiec też odpadają. A czemu nie chcesz Antennariusa?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Antenarius tez fajny ale lubie naj skrzydlice mureny plaszczki i rekiny. Wlasnie szukam jakiejs plaszczki wiem ze jest ich mnostwo ale jaka bylaby do akwarium 250l? Patrzylem tez na rekinki ale nic nie znalazlem moze ktos zna jakiegos rekinka do akwa 250l?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czasem to się zastanawiam czy poważnie piszesz. Wrzuć tam mały gatunek skrzydlicy nawet ze 2 szt. i antennariusa. Nie masz miejsca na większy zbiornik?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Więc wiesz już to co chciałeś. Musisz sam zadecydować. Jak chcesz to pisz na priv. Niezasmiecajmy forum.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi