Skocz do zawartości
robi0543

Propozycje odpieniacza 250l w obiegu sps

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Moje akwa to kostka jakieś 250l w obiegu głównie sps. Teraz pytanie jaki odpieniacz byście polecili obecnie używam tunze 9410. Filtracja bio palety oświetlenie t5.

Myślałem nad deltec app 600 można by go było ładnie podłączyć pod reaktor z bio paletami.

Z góry dzięki za podpowiedzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pomijając , że Twój Tunze jest troszkę mały to niezadowolony jesteś z jego prcy?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ati to chyba trochę za duży do takiego małego systemu widziałem go w akcji musze przyznać ma moc.

Co do tunze mam go dość długo wymieniłem ostatnio wirnik miałem stary typ ciężko go było ustawić na nowym o wiele łatwiej to zrobić. Ogólnie pieni głównie na mokro wiec co kilka dni trzeba go czyścić. Myślałem nad jakimś diy plus pompa z tunze bo jest naprawdę wydajna

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pompy są świetne trzeba przyznać. Mam Skimmer kz revolution s ale sadzi mi mikro bable do akwa. Myślałem żeby tunze pompę do odpieniacza kz i zobaczyć jak to da rade

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

odpusc KZ, one sa dobre tylko dla producentow KZ.

ATI 250 PC nie wiem, czy ci gabarytowo wejdzie. lepsza by byla 200i.

ogolnie zasada jest taka, ze nie ma za duzych odpieniaczy. wsadz mozliwie najwiekszy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Musze zmierzyć ile mam tam miejsca w sumpie I szafce bo tylko w sumie to mnie ogranicza.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak bardzo KZ. nie był by przereklamowany to posiadając pompę od Tunze i body KZ moim zdaniem warto spróbować przebudowy. A jak się nie uda wtedy spróbujesz wcisnąć ATI do sumpa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Za cienka ta pompa i brak zaworu. Moze ta mocniejsza wersja tej pompy dala by rady kz ma duże body plus poziom wody w sumpie musi być wysoki. Wiec ta opcja odpadła.

Wiec tunze dalej mieli.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi