DarekJOT 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 23 Grudzień 2013 (edytowane) Zbiornik jest dwa miesiące po restarcie więc proszę o wyrozumiałość. Edytowane 23 Grudzień 2013 przez DarekJOT Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jogi_18 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 23 Grudzień 2013 Coś napisz o nim Jakie światło? Jaki odpieniacz? I resztę gratów opisz. Pozdrawiam Artur Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
snakecharner 4 Zgłoś odpowiedź Napisano 23 Grudzień 2013 Akwarium bardzo ładnie się prezentuje czyste i przejrzyste . Korale zdrowe piasek czysty więc tylko pozostaje pogratulować Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DarekJOT 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 23 Grudzień 2013 (edytowane) Odpieniacz Tunze DOC Skimmer 9011 Światełko Aqua Medic 2xHQI + 2xT5 54w Filtracja: kubełek Eheim, wywalone gąbki i inne wkłady, Został tylko dolny koszyk, który połączyłem rurą z głowicą. Całość zasypana ośmioma litrami Seachem Matrix. Na wlocie do kubełka zainstalowany prefiltr z włókniny i gąbki (czyszczony co dwa dni) Kaskada FZN3 - wywalone gąbki, zainstalowany węgiel i rowaphos. Cyrkulacja: Tunze Wavebox Nano 6206 + dwie pompy po 2600l/h W planach akwa. 300L 120x50x50 Optiwhite Edytowane 23 Grudzień 2013 przez DarekJOT Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
alghar 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 23 Grudzień 2013 Fajne , opłaca się z 240 > 300 l ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DarekJOT 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 23 Grudzień 2013 Obecny zbiornik ma 120x40x50 gdzie 50 to wys. a do tego jest to typ Panorama czyli z wygiętą przednią szybą. Pierwotnie pływały w nim afrykańskie pyszczaki i było ok. ale po przejściu na słonowodne trochę mi nie pasi. A poza tym te 10cm dna więcej dużo mi ułatwi. No i efekt Optiwhite (jest różnica). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach