FoxRacing 2 Zgłoś odpowiedź Napisano 25 Listopad 2013 (edytowane) Witam Poniżej dodam dwie fotografie. I w związku z nimi mam pytanie. Czy rozwiązanie z fotografi nr.1 jest faktycznie leprze od rozwiązania nr.2? Czy jest to zwykły chwyt marketingowy? Edytowane 25 Listopad 2013 przez FoxRacing Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dominik 3 Zgłoś odpowiedź Napisano 25 Listopad 2013 pewnie to jakaś nowinka, więc z doświadczenia Ci nikt nie odpowie - tylko domysły. Nie znam nikogo kto by miał takie cudo - ale też chętnie poczytam w tym temacie:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tuptus 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 25 Listopad 2013 Ciekawe czemu ma to służyć? Blokować wirowy ruch piany w bodziaku? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
FoxRacing 2 Zgłoś odpowiedź Napisano 25 Listopad 2013 (edytowane) Producent opisuje , że te stożki mają właśnie eliminować ruch wirowy wewnątrz odpieniacza co ma skutkować bardziej stabilna pianą i zwiększeniu wydajności odpieniacza poprzez stabilizacjie przepływu laminarnego. Trochę to burzy moje pojęcie o odpienianiu Pozatym sądząc po budowie kubka i pomp Tunze mogło się przyczynić do jego budowy. Mimo ,że pompy sa produkowane we włoskim Sicce. Odpieniacz nazywa się AquaMax Cone S Edytowane 25 Listopad 2013 przez FoxRacing Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LukaS 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 25 Listopad 2013 Ciekawe czy to się nie bedzie zatykało bo puzniej to chyba patyczkiem do uszu by trzeba było czyścić. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
FoxRacing 2 Zgłoś odpowiedź Napisano 25 Listopad 2013 Pytanie jeszcze czy niewielkie zabrudzenie nie będzie miało dużego wpływu na wydajność. Wydaje mi się , że stosunek średnic wszystkich małych dysz do średnicy wylotu pompy ma kluczowe znaczenie dla wydajności tegoż ustrojstwa Napisałem do producenta zobaczymy co powie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Amfiprion 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 3 Grudzień 2013 Cześć I jak odpisał coś producent? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach