Skocz do zawartości
FoxRacing

Idealny skład syntetycznej soli morskiej.

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Prosze was o wypowiedź w oparciu o własne doświadczenia i spostrzeżenia na temat idealnego składu soli syntetycznej. Wiem , że temat rzeka ale napiszcie jaki skład powina mieć waszym zdaniem taka sól: minerały pierwiastki, witaminki itp. No i jakie wartości powina utrzymywać po rozmieszaniu.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

AnT pierwszego opracowania nie widziałem i będzie mi bardzo pomocne za co dziękuje. Wątek na NR czytałem i nic z niego nie wynika. Pytałem bardziej o to jaką składowo sól chcieli byście używać. U jednych pewnie brakujące składniki uzupełniane są w olbrzymich ilościach u innych nie, u jednych bedzie brakowało żelaza u innych czegoś zupelnie innego. Dla jednej osoby ważna będzie wysoka zawartość wapnia dla innej aby się dobrze rozpuszczała.

Edytowane przez FoxRacing

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sól taka która będzie miała zawsze takie same parametry - dla mnie będzie idealna. Nic nie zmieniane, nie dodawane, nie kombinowane pod tą samą nazwą.

tylko NIEZMIENNIE i CAŁY CZAS TEN SAM skład.. To ja i wielu akwarystów dojdziemy do tego sami co dodawać i będziemy się tego trzymać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sól taka która będzie miała zawsze takie same parametry - dla mnie będzie idealna. Nic nie zmieniane, nie dodawane, nie kombinowane pod tą samą nazwą.

tylko NIEZMIENNIE i CAŁY CZAS TEN SAM skład.. To ja i wielu akwarystów dojdziemy do tego sami co dodawać i będziemy się tego trzymać.

i tyle w temacie :D  :D

Dominik :drinks: 

nic więcej się nie da dopisać

mieć takową :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi